NFL’in başarıya aç ekiplerinden Buffalo Bills, tecrübeli defensive lineman’i Marcus Stroud’u serbest bıraktı. Çarşamba günü gelen hamlenin sebebi takımın salary cap’inde yer açmak,  genç oyunculara gelişim ve oynama şansı tanımak olarak açıklandı.

10 yıllık veteran Stroud’un takımdan gönderilmesi, tecrübeli oyuncunun bu sezon Bills’in savunma şemasını 3-4 olara değiştirmesinin ardından performansının düşmesi sebebiyle sürpriz olarak nitelendirilmedi.

Kontratında iki yılı bulunan Stroud’un 4.5 milyon doları gelecek sezon olmak üzere toplamda 10 milyon dolar kazancacaktı. Marcus Stroud’un ayrılmasıyla Bills’in geçen sene draft’ta ikinici ve üçüncü turdan seçtiği defensive lineman’ler Torell Troup ve Alex Carrington’ın önümüzdeki sezon daha çok süre alması bekleniyor.

2008 yılında Jacksonville Jaguars ile yapılan takas sonrasında Bills’e katılan Stroud geçtiğimiz sezon Buffalo’daki üçüncü sezonunu tamamlamıştı.

Üç defa Pro Bowl olma onuru yaşayan Stroud 2010 sezonunu 49 tackle ve üç sack ile tamamlamıştı ancak Bills’in yeni savunma düzeninde defensive tackle’dan defensive end’e geçen başarılı oyuncunun adaptasyon sorunu Bills’deki sonunu hazırlamıştı.

Buffalo Bills savunması geçtiğimiz sezon lig genelinde rakiplerine en çok yard ve en çok koşu yardı veren 24. Savunma olmuş ve takım sezonu dört galibiyet ve 12 mağlubiyetle bitirmişti.

Yazan: Haber Servisi