New England Patriots’ın quarterback’i Tom Brady, The Associated Press NFL Yılın Hücum Oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Bu sezon kariyerinin en iyi yıllarından birini geçiren Brady, hatırlanacağı üzere 50 touchdown pası attığı 2007 sezonunda da aynı ödülü kazanmıştı.

Arka arkaya interception’sız 355 pas atarak bir rekora imza atan Tom Brady, oylamaya katılan 50 basın mensubunun 21’inin oyunu alarak 11 oy alan en yakın rakibi Michael Vick’i rahatça geçti.

Bu sezon 36 touchdown pası atıp sadece dört defa interception atan Brady, 2007 yılında bu ödülü aldığında 50 touchdown pası atarak NFL rekoru kırmış ve takımının hiç mağlubiyet almadan sezonu tamamlamasını sağlamıştı. O yıl Patriots, Super Bowl’da Giants’a elenirken Brady bu sefer AFC yarı finalinde takımının bir başka New York ekibi olan Jets’e elenmesine engel olamadı.

“Takımımız beraber gelişiyor ve büyüyor. Bu takımın bir parçası olmak ayrıcalık.” diyen Brady, “Tek üzüntüm bu sene playofflarda avantajımızı kullanamamızdı ama önümüzdeki yıl amacımıza ulaşacağız.” dedi.

Yılın Hücum Oyuncusu ödülünü kazanan Brady’nin adı MVP adayları arasında da geçiyor. Yıldız oyuncunun 2010 sezonunun MVP’si olup olamayacağını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.

Öte yandan 21 oy alan Brady ve 11 oy alan Michael Vick’i, yedi oy ile Houston Texans’ın running back’i Arian Foster takip etti. Atlanta’nın receiver’ı Roddy White, Green Bay’in quarterback’i Aaron Rodgers ve Philadelphia’nın receiver’ı DeSean Jackson ise ikişer oy aldılar.

Yazan: Haber Servisi