Hacettepe Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi arasında oynanacak TAFL Üniversiteler 1.Ligi’nin 2010 – 2011 sezonun finali,  17 Nisan 2011 tarihinde saat 12.00’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüs Stadı’nda gerçekleşecek.

Pazar günkü müsabakada geçtiğimiz yılın şampiyonu Hacettepe, ünvanını korumak için sahaya çıkacak, Gazi Üniversitesi ise daha önce iki kazandığı şampiyonluğu bir sene aradan sonra tekrardan kazanmaya çalışacak.

Final maçı aynı zamanda geçtiğimiz sezonun rövanşı niteliğini taşıyacak. Üç sezondur gerçekleştirilen Üniversiteler Ligi’nde şampiyonluklar şuana kadar bu iki takım arasında paylaşılmış durumda.

2007 – 2008 Sezonunda Gazi Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi yine Beytepe’de karşılaşmış ve Gazi, 36 – 18 kazanarak şampiyonluğunu ilan etmişti. Bir sezon sonra yarı finalde karşılaşan iki takımın maçında üstün gelen taraf 29 – 14’lük skor ile yine Gazi olmuştu. Ardından finalde ODTÜ’yü mağlup eden Gazi, Üniversiteler Ligi’ndeki ikinci şampiyonluğunu ilan etmişti.

Geçtiğimiz sezon tekrardan finalde karşı karşıya gelen iki Ankara ekibi Gazi Kampüs Stadı’nda kozlarını paylaşmıştı. Hacettepe bu maçta 33 – 27 sahadan galip ayrılırken hem Gazi’nin hegamonyasına son vermiş hem de Üniversiteler Ligi’ndeki ilk şampiyonluğunu kazanmıştı.

İki takımında bu sezon gruplarında yaptığı üç maçı da kayıpsız atlattı. Gazi Üniversitesi, Ankara’da 26 Mart’ta yarı finalde Boğaziçi Üniversitesi ile karşılaşıp, rakibini 35 – 13 yenerek finale adını yazdıran ilk takım olmuştu.

Bir gün sonra 27 Mart’ta Beytepe’de Bilgi Üniversitesi’ni ağırlayan Hacettepe, yakın geçen maçı 11 – 9 kazanarak, Amerikan futbolu severelere finalde Ankara derbisini izleme şansını vermişti.

17 Nisan’da kozlarını paylaşacak iki güçlü takımdan geçen senenin şampiyonu Hacettepe mi yoksa geçen senenin finalisti Gazi mi galip ayrılacak hep birlikte göreceğiz. Skor ne olursa olsun Ankara’da Amerikan futboluna doyacağımız kesin.

Yazan: Haber Servisi