1- Green Bay Packers (13-1): Kansas City’de hücumda uyuyunca haftanın sürprizini yaşadılar. Namağlup unvanını Chiefs maçıyla kaybeden Packers’da Aaron Rodgers’ın son dakikalarda yaptığı rush TD yetmedi. Neredeyse bir yıl sonra ilk kez yenildiler.

2- New England Patriots (11-3): Amerikan ulusal medyasının resmen pompaladığı “Tebowmania” balonuna rağmen Broncos’u Denver’da yenmeyi başardılar.  İlk çeyrekte dökülen savunmaları ikince çeyrekte yaptıkları fumble’larla Broncos’u end-zone’larına hapsettiler. Tom Brady müthiş paslar dağıttığı maçta iki TD pasının yanı sıra bir rushing TD yaptı. Texans, Ravens ve Steelers’ın yenildiği haftada AFC’nin zirvesine kuruldular. Gruplarının şampiyonu oldular.

3- New Orleans Saints (11-3): Drew Brees’in iyi oynadığı maçlarda Saints hücumlarını tutabilecek bir takım NFL’de yok. 5 TD pası 40’ta 32 isbabette 412 yard pas atan Brees pamukumsu Vikings savunmasını dağıttı. WR’lar Marques Colston ve Lance Moore 91 yardlık pasları tutmaları galibiyeti kolaylaştırdı.

4- San Francisco 49ers (11-3): Big Ben’in sakat sakat oynaması üzerine QB baskılı savunmalarıyla galibiyeti yakaladılar. Her hatlarıyla takım olarak hareket etmeleri başarılarının en büyük sırrı.

5- Baltimore Ravens (10-4): San Diego’da Chargers savunmasına karşı üretkenlikten uzaktılar. QB Joe Flacco’nun 3. çeyrekte attığı iki interception Ravens’ı maçtan tamamen kopardı. End-zone’larını savunamadılar.

6- Houston Texans (10-4):
 QB bölgesindeki sakatlıklara rağmen AFC’nin zirvesinde kalmayı başaran Texans kendi evinde iddiasız Panthers’a yenildi. İdare eder performanslı yedek QB T.J Yates iki interception yaptığı Panthers karşısında hücumu yönetemedi. Arian Foster Texans’ta ayakta kalan tek oyuncuydu.

7- Pittsburgh Steelers (10-4):
 Sakat sakat oynayan Ben Roethlisberger’in sahada adım atmadan pas atmaya çalışma denemeleri üç interception’a sebep oldu. 49ers karşısında savunmada iyi olsalar da Big Ben’in sakatlığından hücum edemediler.

8- Atlanta Falcons (9-5): 
Jaguars’ı Atlanta’da resmen ezdiler. Maç başlar başlamaz ağırlıklarını ortaya koydular. Playoff öncesi rakiplerine göz dağı veriyorlar. Matt Ryan 26’da 19, 224 yard pas isabetiyle oynadığı Jaguars maçında üç TD yaptırarak yıldızlaştı.

9- Detroit Lions (9-5): 
Oakland’da genç QB Matthew Stafford’ın yaptığı top kaybıyla 13 sayı farkla geriye döndüler. Bu yıl birçok geri dönüşe imza atan Lions ve Stafford son beş dakikada ayağa kalkarak gereken 14 sayıyı bulunca maçı kazanmayı başardılar. Calvin Johnson’ın 213 yardlık pasları yakaladığı maçta Stafford 391 yards pas ve 4 TD yaptırarak NFL’in geleceğine adını yazdırmaya şimdiden başladı.

10- Cincinati Bengals (8-6): Zor maçları tecrübesizlikleriyle kaybeden Bengals, St. Louis deplasmanında Rams’i yenmeyi başardı. Cedric Benson’ın delici koşuları ve A.J. Green’in 115 yardlık pasları tutması önemli faktördü. İki çaylak, Andy Dalton ve A.J. Green’li Bengals önümüzdeki yıllarda lige damga vuracaktır.

11- Dallas Cowboys (8-6): Playoff için hata yapılmaması gereken haftada Buccaneers’ı rahat geçtiler. İlk yarıdan kapanmayacak farkı yaratan Cowboys’da Tony Romo üç TD pası vererek yine galibiyetin mimarı oldu.

12- Denver Broncos (8-6): Gerçek anlamda AFC’de güçlerini tartma fırsatı buldukları Patriots maçında çuvalladılar. Tim Tebow önderliğinde ilk iki hücumunda 13 sayı bulan Broncos ikinci çeyrekte yaptıkları kritik top kayıplarıyla fark yediler. Tim Tebow seyiri güzel 93 yard koşarak yaptığı iki rushing TD galibiyete yetmedi. Division’larında Chargers ve Raiders bir adım arkalarında. Hikayenin devamı için hata yapmamaları gerek.

13- New York Jets (8-6):
 Wildcard round oynamak için avantajlı olarak çıktıkları Eagles deplasmanında kredilerini kullandılar. Savunmalarının rezalet oynadığı maçta LeSean McCoy’un koşularına engel olamadılar. Skorda Eagles’a yaklaşamadılar. Haftaya Giants ile oynayacakları New York derbisi daha bir önemli hal aldı.

14- Arizona Cardinals (7-7):
 Üst üste dördüncü, son yedi maçta ise 6. galibiyetlerini Browns karşısında aldılar. Son çeyrekteki istekli oyunlarıyla uzatmaya götürdükleri maçı field goal vuruşuyla kazandılar. Hissettirmeden NFC wildcard potasına girdiler.

15- Chicago Bears (7-7):
 Her hafta sakatlara yeni sakatlar ekleniyor. Forte’siz, Cutler’sız Bears, Seahawks karşısında tek sağlam hatları savunmalarının ikinci yarı çökmesiyle fark yedi. Soldier Fields’ta QB Caleb Hanie üç interception atarak Bears’ın playoff umutlarını zayıflattı. Üst üste 4. mağlubiyetlerini aldılar.

16- New York Giants (7-7): Cowboys’la Division liderliği için savaşırken kendi evlerinde Redskins’e yenilmeleri playoff yolunda büyük yara oldu. İstatistiklere bakarak herkes suçu üç interception yapan Eli Manning’e kesecektir muhtemelen. Fakat Eli’ın en az üç TD olması garanti pasında WR Hakeem Nicks kucağına gelen topları elinden kaçırarak saç baş yoldurdu. Metlife Stadium’da hem Jets’i hemde Cowboys’u yenmeleri gerekecek.

17- Oakland Raiders (7-7): İyi başladıkları Lions maçının son beş dakikasında 27-14 öndelerdi. Kısa sürede savunmaları iki TD yemesine rağmen son saniyede maçın anahtarı field goal vuruşunda Sebastian Janikowski, Lions savunması tarafından bloklandı. Chargers’ın sürpriz galibiyeti ve Broncos’un formuna bakılırsa bu yıl playoff’a kalamayacaklar.

18- San Diego Chargers (7-7):
 Mağlubiyet serilerinin ardından üst üste üçüncü maçlarını kazanarak playoff hesapları yapmaya başladılar. Ligin en sert takımlarından Ravens’ı yenerek sürpriz yaptılar. Phillip Rivers’ın takımını yönetmesi, RB Ryan Matthews ve WR Malcolm Floyd’un müthiş oyunlarıyla göz doldurdular. Chargers’ın savunmasının isteği de görülmeye değerdi.

19- Seattle Seahawks (7-7):
 Kolu kanadı kırık, sakatlar ordusu Bears maçını ikinci yarıdaki müthiş oyunlarıyla kazandılar. Vasat Seahawks’un en önemli oyuncusu Marshawn Lynch kısa mesafe iki TD koşusuyla ünlü Chicago savunmasını çözdü. Hak etmeseler de playoff ümitleri var.

20- Tennessee Titans (7-7):
 Üst düzey oyunları olmamasına rağmen playoff’u zorlayan Titans, galibiyetsiz Colts’a yenildi. Indianapolis deplasmanında ki rezalet oyunlarının bedelini normal sezon bitiminde playoff’a kalamayarak ödeyecekler.

21- Kansas City Chiefs (6-8): Ligin namağlup tek takımı Packers’ı yenerek haftanın sürprizine imza attılar. Son hücumda süreyi ve mola haklarını iyi kullanmaları Packers’a geri dönüş fırsatı vermedi.

22- Philadelphia Eagles (6-8):
 Bu yıl sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Micheal Vick’in dönmesiyle üst üste ikinci maçlarını kazandılar. Zorlu Jets maçında bir TD pası, bir rush TD yapan Micheal Vick’in yanında RB LeSean McCoy 102 yard ve üç TD’ı ile maçı kazandırdı. Lincoln Financial Fields’ta seyiri müthiş bir Eagles vardı.

23- Buffalo Bills (5-9): 
Yedi haftadır galibiyet alamıyorlar. Şimdiden QB Ryan Fitzpatrick’e verilen erken kontrat tartışılmaya başlandı. O Fitzpatrick üç interception atarak Dolphins yenilgisinde baş sorumluydu.

24- Carolina Panthers (5-9): Bu ligin gelecekteki en iyi QB’i olabilecek kapasitede, yılın çaylağı Cam Newton her geçen maç oyununu dahada büyütüyor. Zorlu Texans savunmasını akıl dolu oyunlarla dağıtan Panthers beklenen sürprizi gerçekleştirdi.

25- Miami Dolphins (5-9): Kim Kardashian lanetinin ardından ilk kez bu sezon kıpırdanan Reggie Bush, Buffalo’nun karlı havasında en sıcak isimdi. 203 yardlık spektaküler koşuları Bills savunmasını dağıttı. Deplasmanda 30-23 kazandılar.

26- Washington Redskins (5-9): Geçen hafta Pats karşısında verdikleri mücadele ile birinin canını yakacaklarının sinyalini vermişlerdi. Metlife Stadium’da Giants’ı yenerek rakiplerini uçurumun kenarına ittiler. End zone’da insan üstü savunmalarıyla Giants’a şans vermediler.

27- Cleveland Browns (4-10): Arizona deplasmanında son çeyrek direnebilseler maçı kazanabilirlerdi. Nihayet QB Colt McCoy’dan vazgeçip Seneca Wallace’ın sahaya çıkardıkları Cardinals maçında hücum biraz da olsa toparlanmış gözüktü.

28- Jaksonville Jaguars (4-10):
 Kovulan head coach Jack Del Rio’dan sonra da oyunlarında en ufak kıvılcım yok. Hala çaylak QB Brain Gabbert’a tahammül ediyorlar. Falcons önünde ezildiler.

29- Tampa Bay Buccaneers (4-10): 
Üst üste 8.yenilgilerini Cowboys önünde aldılar. Sezona playoff hedefiyle başlayıp bilinmeze sürükleniyorlar. İlk yarıdan 28-0’la soyunma odasına gidince maçı çeviremediler.

30- Minesota Vikings (2-12): Bol skorlu geçen Saints maçında Adrian Peterson’ın vasat oyunu nedeniyle maça giremediler. Savunmaları Brees’in pas kanallarını kapatamadı. Önümüzdeki yıl çaylak QB Christian Ponder’a güvenip çevresine iyi bir hücum hattı kurmayı deneyecekler.

31- St Louise Rams (2-12):
 Kadrosuna bakılarak bulundukları yerde olmamaları gereken takım. Kendi evlerinde Bengals’a yenildiler. Sam Bradford’ın yokluğunda QB direksiyonuna oturan Kellen Clemens, Brandon Llyod’u yeterince kullanamadı. Unutulması gereken sezonda tek sevinecekleri olay, önümüzdeki yıl üst sıralardan gelecek draft hakkı.

32- Indianapolis Colts (1-13):
 Bu yıl tartışmasız hayal kırıklılığı yaratan takımı olan Colts sürpriz bir şekilde Titans’ı kendi evlerinde mağlup etti. Rakibinin playoff yarışına çomak sokan Colts’ta sezonun kötülerinden Reggie Wayne TD yaparken, Dan Orlovsky’de oyunuyla sakat Peyton Manning’i biraz da olsa mutlu etti.