Pittsburgh Steelers, Kansas City Chiefs’in bir önceki head koçu Todd Haley’i takımın ofansif koordinatörlüğüne getirdi.

45 yaşındaki Haley, şuan Indianapolis Colts’ta görev yapan Bruce Arians’ın yerini dolduracak ve geçtiğimiz sezon 12 galibiyet, 4 mağlubiyet alan ve toplam 325 puan yapan Pittsburgh Steelers’ın hücum takımını devralacak.

Todd Haley, Kansas City Chiefs’te head koçluk yaptığı iki sezonda takıma 45 maçta yalnızca 19 galibiyet getirmesinin ardından 13 Aralık günü Chiefs’ten kovulmuştu. Buna karşılık Haley, Chiefs’i 2010’da AFC West şampiyonluğuna taşımıştı.

Haley, Kansas City’de head koçluk görevine gelmeden önce 10 sezon boyunca NFL’de asistanlık yapmıştı. 2007-08 sezonunda ise Arizona’da ofansif koordinatörlük yapan Haley ve Cardinals’ı tarihinde ilk kez Super Bowl’a taşımıştı.

Öte yandan Todd Haley’in babası, Dick Haley NFL’de 44 sezon geçirmiş ve 1971-90 yılları arasında Steelers’ta personel müdürlüğü yapmıştı

Haley verdiği demeçte “Eve geri dönmekten ve bu kadar harika bir takımda çalışacak olmaktan dolayı çok heyecenlıyım.” dedi ve ”Rooney ailesi ve koç Mike Tomlin ile çalışmak büyük bir onur. Babamın Steelers’taki oyunculuk dönemi ve personel dairesinde geçirdiği günler ile ilgili müthiş anıları var. Ben de Pittsburgh’a daha çok şampiyonluklar kazandırmayı ve NFL’in en iyi takımlarından Steelers’ın bir parçası olmayı dört gözle bekliyorum.” açıklamasını yaptı.

Steelers, bu sezon AFC North şampiyonluğunu Baltimore’a kaptırmıştı ve post season’da da Denver’a elenmişti.

Yazan: And Kaan Yılmaz