Seattle Seahawks, free agency döneminin en gözde oyuncularından Matt Flynn ile Pazar günü üç yıllık sözleşme imzaladı. Seahawks, NFL’in yeni yıldızı olması beklenen Matt Flynn’i transfer ederek takımın oyun kurucu pozisyonunu kuvvetlendirdi.

Flynn, NFL’deki üç yıllık kariyerinin tamamını Green Bay Packers’ın yıldız oyun kurucusu ve 2011 normal sezonunun MVP’si Aaron Rodgers’ın yedeği olarak geçirdi. Seahawks, 2001 yılında yine Packers’da 3 sezon Brett Favre’ın yedeği olarak görev alan Matt Hasselback’i transfer etmişti.

Flynn şans bulduğunda sergilediği performanslarla göz doldurdu. Kariyerindeki en iyi performansı ise geçtiğimiz sezon Packers’la çıktığı son maçta sergiledi ve 6 touchdown pasını da içeren toplam 480 yardlık pas atarak Detroit’e karşı alınan sezon finali galibiyetinde büyük rol oynadı.

Flynn, free agency döneminin en gözde oyuncularından biriydi. Geçtiğimiz haftanın sonlarına doğru Seattle ile görüşen Flynn daha sonra kısa bir Miami Dolphins ziyaretinden sonra ve yeni takımı olarak Seattle Seahawks’ı seçti.

Seahawks sahibi Paul Allen Twitter aracılığıyla genel müdür John Schneider ve koç Pete Carroll’ı böyle bir oyuncuyu 3 yıllığına renklerine bağladıkları için tebrik ederken anlaşmanın detayları açıklanmadı. Bazı basın organları Seahawks’un Flynn’e 24 milyon Dolar vereceğini iddia etti.

Yazan: And Kaan Yılmaz