Herkesin de bildiği gibi Denver Broncos, Peyton Manning transferini gerçekleştirerek free agent döneminin en göze çarpan hamlesini yapmıştı. Fakat şu anda hiç kimse Manning’in, geçirdiği ameliyatlardan sonra tekrar eski formuna dönüp dönemeyeceğini bilmiyor.

Bu yüzden Denver Broncos, 2012 NFL Draftı’nda Arizona State Üniversitesi’nin quarterback’i Brock Osweiler’i 57. sıradan seçti. Böylece Broncos, Manning’in yedeğini bulmuş oldu ve daha da önemlisi gelecek için önemli bir yatırım yaptı.

Aslında genç bir quarterback’in yetiştirilmesi, Tim Tebow şehirdeyken bile Denver Broncos’un gelecek için hazırladığı planlar arasındaydı ve Manning’in transferi de bu planı değiştirmedi.

Denver Broncos head koçu John Fox, Associated Press’e verdiği röportajda “Bu transfer,sadece Peyton Manning’in olası sakatlık durumunda onun yerini doldurabilmek için yapılmadı.” derken “Osweiler, bir quarterback’te bulunması gereken her özelliğe sahip ve çok parlak bir geleceği var. Ayrıca Osweiler da, bir an önce Broncos ailesine katılmak istiyor.” açıklamasını yaptı.

Osweiler ise Associated Press’e “Peyton Manning’den bir şeyler öğreneceğim için çok heyecanlıyım.” dedi ve “Birçok quarterback, Manning gibi yıldız bir quarterback’in yedeği olmak istemez fakat ben bunu Manning gibi bir efsaneden bir şeyler öğrenmek için mükemmel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

Osweiler genelde 2.01 metrelik boyu ve geniş omuzlarıyla tanınıyor. Çok üretken bir quarterback olan Osweiler’ın daha da iyi olabilmesi için ayak oyunlarını ve mental yapısını güçlendirmesi gerekiyor.

Osweiler verdiği bir başka demeçte ise “Bu sezon ki durum ne olursa olsun, adım söylendiğinde sahneye çıkmak için hazırım.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz