NFL’in efsane linebacker’larından Junior Seau, Çarşamba günü Güney Kaliforniya’daki evinde ölü olarak bulundu. Efsane linebacker’ın eski sevgilisi, Junior Seau’yu göğsüne öldürücü bir kurşun darbesi almış şekilde buldu. The San Diego Union-Tribune’ün yayınladığı habere göre polis sabah saat 9.35’te 911’den bir intihar haberi aldı.

Bu ihbar üzerine Junior Seau’nun evine giden polis memurları efsane oyuncuyu öldüren silahı onun cansız bedeninin hemen yanında buldular ve ondan sonra Seau’yu hayata döndürmek için yapılan çalışmalar da başarısız oldu.

Junior Seau’nun ilk takımı olan San Diego Chargers’ın başkanı Dean Spanos, Seau’nun ölümü üzerine verdiği demeçte “Bu gerçekten şok edici.” dedi ve “Bu haber hepimizi oldukça mutsuz etti. O iyi bir insan ve iyi bir dosttu ve geçen sezonlarda takımımıza çok şey kattı. Seau,birçok sezonda takımın ruhu ve kalbiydi ve takımdan ayrıldığında bile onun gerçek evi burasıydı. Herkes onu seviyordu ve ona hayrandı.” açıklamasını yaptı.

Eğer Seau kendini göğsünden vurup öldürmüşse, bu intihar 17 Şubat 2011’de kendini göğsünden vurup öldüren Chicago Bears’ın efsane safety’si Dave Duerson’un intiharına çok benzeyecek. Bu tip intihar metodlarına, beyin travması yol açtığı düşünülüyor ve genelde kafasına çok darbe almış kişilerde, -NFL oyuncuları gibi- görülüyor.

12 kez katıldığı Pro Bowl maçının altısında starter olarak başlayan Junior Seau, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde geçirdiği kolej kariyerinden sonra,1990 yılı NFL Draft’ında San Diego Chargers tarafından 5. turdan seçilmişti.

2002 sezonuna kadar San Diego’da oynayan Seau, 2003 – 2005 sezonları arasında Miami Dolphins forması giydi ve 2006 sezonunda New England Patriots’la sözleşme imzaladı.

Seau, New England için mükemmel geçen 2007 sezonunda Patriots’un oynadığı 16 maçın hepsinde forma giydi ve dördüne starter olarak başladı. 2007 sezonundan sonra emekliliğini açıklamıştı fakat 2008 ve 2009 sezonlarında New England için oynamaya devam etti. 2010 yılında bir kez daha emekliye ayrıldığını açıklayan Seau, o tarihten beri herhangi bir NFL maçında forma giymedi.

Yazan: And Kaan Yılmaz