Matt Leinart önümüzdeki sezon Oakland Raiders quarterback’i Carson Palmer’ın yedeği olacak. Oakland Raiders Salı günü Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde forma giydiği 2004 sezonunda, kolej liginin en iyi oyuncusuna verilen Heisman Ödülü’nü kazanmış olan Matt Leinart ile 1 yıllık kontrat imzaladı.

Leinart, Raiders ile yaptığı görüşmenin ardından anlaşma imzalamayı kabul etti. Ayrıca 2011 sezonunda köprücük kemiği kırılan Matt Leinart, bu anlaşmayla sakatlıktan tamamen kurtulduğunu kanıtlamak istiyor.

Aynı zamanda Oakland, Peyton Manning’in eski yedeği Jim Sorgi’yi de takıma katmıştı fakat yapılan anlaşma sonucunda yola Leinart ile devam etme kararı aldı.

Leinart, şu anda Raiders kadrosunun bir NFL maçında pas atmış olan tek yedek quarterback’i. Geçtiğimiz yaz ek draftta kadroya alınan Terrelle Pryor, geçen sezon yalnızca bir maçta forma giymişti ve oynadığı sürede de ceza almıştı.

Takımın bir başka yedek quarterback’i Rhett Bomar ise geçtiğimiz iki sezonu New York Giants’ın antrenman takımında geçirdi.
Leinart, kolej ligi kariyerinin ilk iki yılını, ki buna Carson Palmer’ın Heisman Ödülü’nü kazandığı 2002 yılı da dahil, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde yine Carson Palmer’ın yedeği olarak geçirmişti.

2003 sezonundan itibaren ise USC Trojans’ın as quarterback’liğini yapan Leinart, iki kez kolej ligi şampiyonluğu kazanmış ve 2004 yılında Heisman Ödülü’nü kaldırmıştı.

Bu hamle ile birlikte Leinart, kolejde yedeği olduğu Carson Palmer ile tekrar buluşmuş oldu.

Yazan: And Kaan Yılmaz