Geçen hafta NFL’den emekliye ayrıldığını açıklayan Ladainian Tomlinson, emeklilik kararını almadan önce Denver Broncos ile anlaşmayı düşünüyordu.

18 Haziran günü San Diego’yla bir günlük kontrat imzaladıktan sonra emekliye ayrılan Tomlinson, U-T San Diego’ya Denver Broncos’la önümüzdeki sezon için anlaşmak üzere olduğunu fakat Broncos’un AFC West’te Chargers’ın büyük rakiplerinden biri olmasından dolayı kararından vazgeçtiğini söyledi.

NFL’de toplam 11 sezon forma giyen veteran running back, Denver’ın kadrosunda efsane quarterback Peyton Manning’i barındırmasından dolayı Broncos’la anlaşmak istiyordu.

Tomlinson, NFL’de geçirdiği toplam 11 sezonun 9’unda Chargers forması giydi. Cumartesi günü Tomlinson verdiği bir başka demeçte ise “Peyton’ın takımda olması sebebiyle kafamda yalnızca Denver Broncos vardı.” dedi ve “Menajerim Tom Condon’la konuştuk ve Tom, Broncos’la konuştu. Ardından kısa bir süre düşündüm ve kendime Denver’ın gerçekten istediğim takım olup olmadığını sordum. Evet, Broncos Peyton’a ve mükemmel bir savunma hattına sahip, geçen sezon Tim Tebow ile playoff’larda iyi işler çıkardılar. Ama önemli olan Peyton’la gerçekte ne yapabilecekler? Bu soruyla ilgili ciddi şekilde düşündüm.” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Tomlinson “Chargers’ın 2009 sezonundan sonra Super Bowl kazanabileceğini düşünseydim, San Diego’dan ayrılıp New York Jets’e gitmezdim.” dedi. Tomlinson’un ayak bileğinden sakatlanmasına rağmen forma giydiği 2009 sezonunda Chargers, oynadığı 16 maçta 13 galibiyet üç mağlubiyet alarak AFC West’i şampiyon tamamlamıştı. Fakat Chargers, AFC playoff’larında New York Jets’e elenmişti. Tomlinson bir sonraki sezon Jets forması giymişti.

 

Yazan: And Kaan Yılmaz