Hafta başında New York Jets ve St. Louis Rams, sağ tackle’larını kendi aralarında takas etti. Bu takasta Jets, Jason Smith’i kadrosuna katarken Wayne Hunter, Rams’in yolunu tuttu. Takas, Wayne Hunter’ın menajeri Kenny Zuckerman ve New York Jets tarafından doğrulandı. St. Louis Rams,J ason Smith’i 2009 yılının draftında 2. sıradan seçmişti fakat Smith beklentileri karşılayamamış ve yedeğe düşmüştü.

2011 sezonunun sonunda Kansas City Chiefs’in serbest bıraktığı ve Rams’in bu sene kadrosuna kattığı Barry Richardson bütün preseason karşılaşmalarına, kariyeri boyunca kafasına aldığı darbeler sonucu birçok problem yaşayan ve etkisiz kalan Smith’in önünde starter olarak başlamıştı.

Wayne Hunter ise preseason döneminin ilk iki maçında gösterdiği etkisiz performans ve birçok pozisyonda quarterback’i koruyamaması nedeniyle, Jets head koçu Rex Ryan tarafından 23 Ağustos 2012 günü yedeğe çekilmişti. Presesaon’ın geri kalan bölümünde Hunter’ın yerini Austin Howard doldurdu. Fakat Hunter, kadrodan kesilmeden önce Jets’in bu sezonki planları içindeydi ve hatta kontratı 2.45 milyon garanti ücreti de içerecek biçimde genişletilmişti.

Takas ile ilgili bilgi sahibi olan bir kişi Associated Press’e, önümüzdeki sezon Jason Smith’in Wayne Hunter için biçilen görevi yapacağını ve Austin Howard’ın yine starter tackle olarak başlayacağını söyledi.

Yazan: And Kaan Yılmaz