AFC ekiplerinden Cleveland Browns geçtiğimiz hafta Perşembe günü 1 milyar dolara satıldı. Takımın yeni sahibi Pilot Flying J şirketinin CEO’su ünlü iş adamı Jimmy Haslam III, Cuma günü takımın hazırlık yaptığı tesislerde basın toplantısı düzenlerken, bu basın toplantısında, Browns’un başkanı Mike Holmgren tarafından tanıtıldı Jimmy Haslam III “Cleveland’a kazanma kültürünü getirmek için hazırım. Bunu kesinlikle gerçekleştireceğiz.” dedi ve “Browns’u Cleveland’dan başka bir şehre taşımayacağız.” açıklamasını yaptı.

Aslında takımın aldığı galibiyet sayısının artırılması, yarım yüzyıldan beri ilk NFL şampiyonluğunu arayan Browns için her zaman zor bir konu olmuştu.

Takımın 1999 yılında NFL’in büyümeye gitmesinin ardından Browns, katıldığı 13 NFL sezonunda sadece bir kez playoff yapabildi ve bu 13 sezonda oynadığı toplam 208 maçta 68 galibiyet ve 140 mağlubiyet aldı.

Jimmy Haslam verdiği bir başka demeçte ise “Browns’u galibiyete götürecek her şeyin mevcut olduğunu düşünüyorum. Eğer değilse, bu konuda tam sorumluluk alacağım.” dedi. Jimmy Haslam’ın ağabeyi ve Tennessee eyaletinin valisi Bill Haslam Perşembe akşamı Cleveland’a ulaştı ve Mike Holmgren ile akşam yemeği yedi. Cuma sabahı ise takımın antrenmanını seyreden Haslam’ın giydiği Browns tişörtü dikkat çekti.

Browns’un bir önceki sahibi Randy Lerner, Perşembe günü, takımın satılmasıyla ilgili Haslam ile anlaşmaya vardı. Haslam ayrıca, Browns’un büyük rakibi Pittsburgh Steelers’ın da hissedarı. Bu yüzden Haslam, Steelers’taki haklarını elden çıkarmalı ve aynı zamanda Browns’u satın aldığını resmi olarak NFL’e onaylatmalı.

Haslam, Steelers ile ilgili verdiği demeçte “Steelers ile ilişkilerimiz vardı fakat bundan sonra olmayacak.” dedi ve “Dün, Steelers saatimi kolumdan çıkardım ve bugün Browns saatimi taktım.” açıklamasını yaptı.

Lerner, Browns’un %70’ini Perşembe günü Haslam’a sattı ve geri kalan %30’u ise dört yıl sonra Haslam’a verilecek. ESPN’in yayınladığı habere göre ise Haslam, Browns’u satın almak için 1 milyar dolardan fazla para ödedi. 2009 yılında Miami Dolphins de 1 milyar dolardan fazla miktara satılmıştı. Fakat Browns, Forbes Magazine’e göre 977 milyon dolar değerindeydi ve NFL’in en pahalı 20. takımıydı.

Yazan: And Kaan Yılmaz