New York Giants’ın safety’si Tyler Sash geçtiğimiz hafta,NFL’in performans arttırıcı ilaçlarla ilgili kurallarını ihlal ettiği için dört maç ceza aldı. 2011 yılında Iowa State Üniversitesi’nden draft edildikten sonra geçen sezonu çaylak olarak geçiren Sash ,NFL’den yapılan açıklamaya göre Giants’ın sezon öncesi hazırlıklarında ve maçlarında yer alabilecek ve ayrıca 30 Eylül’deki Philedelphia Eagles maçının hemen ardından, 1 Ekim günü, Giants kadrosuna katılacak.

Sash’in 2012 sezonunda oynayabileceği ilk maç 7 Ekim’deki Cleveland Browns maçı olarak görünüyor. 1988 yılında Oskaloosa/Iowa’da doğmuş olan 24 yaşındaki Sash, NFL’deki ilk sezonunda 17 tackle yapmıştı.

Giants, geçtiğimiz hafta salı günü antrenman yapmadığı için Sash muhabirlere herhangi bir açıklama yapamadı. Fakat buna rağmen Sash, takımı aracılığıyla bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada Sash “Doktor kontrolünde herhangi bir can sıkıcı probleme karşı, geçen offseason’un Mart ayında Adderall isimli ilacı kullandım. Bunun amacı yapılan basın toplantılarında beni rahatlatmaktı. Reçeteyle kullandığım bu ilacın NFL tarafından ne için cezalandırıldığı konusunda herhangi bir fikrim yok ve bu konuda bütün sorumluluğu üzerime almama rağmen, hiçbir zaman performans arttırıcı ilaç kullanmadığımı söylemek istiyorum.” dedi.

Sash “NFL’in böyle bir karar vermesinden dolayı çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım fakat sahada ancak saha dışında elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim ve aynı zamanda vücuduma aldığım her şey ile ilgili çok daha dikkatli olacağım. Performans arttırıcı ilaçlarla hiçbir ilgim olmadığını ve olmayacağını bir kez daha söylemek istiyorum. Ayrıca Mart ayında yapılan doping testim negatif çıkmıştı ve benim bu dönemde fiziksel olarak performansımı arttırmaya ihtiyacım yoktu.
Umarım bu açıklama benim masum olduğumu kanıtlar ve niyetimin kötü olmadığını gösterir.” dedi.

Giants, sezon öncesi ilk hazırlık maçını 10 Ağustos’ta Jacksonville Jaguars ile oynayacak.

Yazan: And Kaan Yılmaz