Linebacker Shawne Merriman’ın hayal kırıklığı yaratan Buffalo Bills kariyeri sona erdi. NFL internet ağı görevlisi ve Fox Sports sorumlusu Jay Glazer, Bills’in Merriman’ı serbest kaldığı konusunda bilgilendirdiğini duyurudu.

Serbest kalması üzerine Merriman, Twitter hesabından verdiği demeçte “Takım organizasyonuna, koçlara, takım arkadaşlarıma ve bütün hayranlarıma çok teşekkür ediyorum, hepiniz mükemmelsiniz, bundan sonrasını seyredip göreceğiz.” dedi.

Merriman transferi, Buffalo Bills’in efsane genel menajeri Charles Buddy Nix döneminin en kötü transfer hareketiydi. Bills, 2011’in Yeni Yıl Günü’nde Merriman ile iki yıllık ve 10.5 milyon dolarlık bir kontrat imzalamıştı. Anlaşma Merriman’a, içinde 3 milyon dolarlık 2012 maaşını da içeren, toplam 5 milyon doları garanti ediyordu. Şimdi Bills ayrıca Merriman’a ayrılması için de bir miktar para ödeyecek.

San Diego Chargers kariyerinde üç kez Pro Bowl (2005, 2006, 2007) olan Merriman, 2007 sezonunun ardından hiç etkili olamadı ve son dört sezonun üçünün her birinde en az 11 maç kaçırdı. Merriman OTA (Offseason Training Academy) döneminde birçok eleştiriye maruz kalmıştı ve Bills, takım olarak iyi bir iş çıkarmayı planladıkları önümüzdeki sezonda Merriman’ın çok küçük bir rol üstleneceğinin farkındaydı.

Merriman’ın Bills ile imzaladığı bu kontrat, son yılların en saçma kontratıydı çünkü o dönemde Merriman’ın bir free agent olarak iyi bir takım bulması çok zor görünüyordu. Ayrıca birçok NFL gözlemcisinin, onun eski performansına kavuşacağı ve sağlıklı kalacağı konusunda ciddi kuşkuları vardı.

Merriman serbest kalmasının ardından başka takımların hazırlık kamplarına katılabilir fakat önümüzdeki sezon Merriman’ı hiçbir NFL kadrosunda göremeyecek olmamız hiç de sürpriz olmayacak gibi görünüyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz