2010 NFL draftında Arizona Cardinals tarafından 5. turda seçilen John Skelton, önümüzdeki sezon Cardinals’ın birinci oyunkurucusu olacak. Aslen Teksas El Paso’lu olan Skelton’a, Fordham Üniversitesi ile geçirdiği NCAA macerasında ve NFL kariyerinin başlarında hiç şans verilmiyordu.

Arizona Cardinals head koçu Ken Whisenhunt Cuma günü önümüzdeki sezon John Skelton’un starter quarterback olarak başlayacağını Cardinals’ın bu görevin önceki sahibi olan Kevin Kolb’a duyurdu.

Skelton ve Kolb, önümüzdeki sezon Arizona Cardinals’ın hücumunun başında olabilmek için offseason antrenmanlarında ve preseason döneminde büyük bir mücadeleye girişmişlerdi.

Koç Whisenhunt, takımın aldığı bu yeni karar ile ilgili verdiği demeçte “Bu kararı almamızda etkili olan her etkeni açıklamak istemiyorum ama şunu söyleyebilirim ki önümüzdeki sezon bize galibiyetler getireceğine inandığımız oyunkurucu John Skelton oldu.” açıklamasını yaptı.

John Skelton, 2010 yılının draftında Fordham Üniversitesi’nden 5. turda draft edilmesinin ardından önümüzdeki sezon Arizona Cardinals ile 3. NFL sezonunu geçirecek. Skelton 1.95 (6 ft-5 in) boyunda ve geniş omuzlarıyla dikkat çekiyor fakat genç sporcu bazen beklenmedik hatalar yapabiliyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz