New Orleans Saints, bu sezon ilk dört maçta aldığı dört yenilgiyle kulüp tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapmasının ardından, 5.hafta maçında San Diego Chargers’ı 31-24 mağlup etmeyi başardı ve 2012 NFL sezonunda ilk galibiyetini almış oldu. Fakat New Orleans’ın bu kötü sezon başlangıcı hiç unutulmayacağa benziyor.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinin bitimine üç dakika beş saniye kala New Orleans Saints quarterback’i Drew Brees, Devery Handerson’a attığı 41 yardlık touchdown pası ile ile tarih yazdı ve art arda oynanan 48 maçın hepsinde en az bir touchdown pası atarak rekor kırdı. Daha önce bu alanda rekorun sahibi Baltimore Colts’un efsane quarterback’i Johnny Unitas’tı.

Unitas’ın üst üste 47 maçlık touchdown pası rekoru 1960’dan beri kırılamıyordu. Fakat, geçen sezon Miami Dolphins’in eski quarterback’i Dan Marino’nun bir sezonda yaptığı en uzun yardlık pas oyunu (1984 yılında 5,084 yard ile) rekorunu kıran Brees, güçlü Saints hücumunun da katkılarıyla bu rekoru da kırmayı başardı.

Johnny Unitas’ın oğlu Joe Unitas bu ayın başlarında Brees’e gönderdiği mektupta “Babam her zaman rekorunun kırılmaya yakın olduğunu söylerdi.” cümlesini yazmıştı ve Joe Unitas da Pazar gecesi Saints’in evi Mercedes Benz Superdome’da, Brees’e rekoru getiren touchdown’u canlı olarak izleyenlerden birisiydi.

Ayrıca Brees ve Unitas’ın kariyerleri benzerlikler gösteriyor. Örneğin ikisi de draft edildikleri takımlardan (Unitas, Pittsburgh Steelers tarafından Brees ise Chargers tarafından draft edilmişti.) gönderildi ve Unitas 2002 yılında vefat ettiğinde Brees, Chargers kadrosunun starter quarterback’i olarak daha yalnızca birkaç maça çıkmıştı.

O dönemde Brees’in geleceği hakkında, hiç kimsenin bir fikri yoktu fakat şimdilerde yıldız quarterback, New Orleans şehri ile özdeşti ve şehir halkı Brees’i takımdan ayrılmasını hiç istemiyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz