Wide receiver Plaxico Burress’ün NFL’e dönüşü, 8 yıl önceki takımı Pittsburgh Steelers’a giyerek oldu.. Bir zamanların yıldız wide receiver’ı, Steelers’ta oynadığı dönemde terlettiği 80 numaralı formayı giyecek.

2005 yılında Steleers’dan Giants’a transfer olan ve o dönemler genç ve bir o kadar da yetenekli Burress, şimdi 35 yaşında. Burress’in Giants kariyerinde bir Super Bowl yüzüğü (2007 sezonu) bulunuyor. Yıldız wide receiver, 2008-2010 yılları arasında, bir gece kulübünde silahını kazara ateşlediği gerekçesiyle, 20 ay hapis yatarak kariyerini tepe taklak etmişti.

Burress, Çarşamba günü, kendisini tam 12 yıl önce draft eden Steelers’a geri döndü ve böylece, sahaya çıkıp gerçek performansını göstermeyi ne kadar çok istediğini ve sahalarda yapacağı daha birçok şeyinin olduğunu göstermiş oldu.

Steelers, sakatlıktan adeta tükenen receiver kadrosunu güçlendirmek için Burress ile masaya oturdu ve Burres, Steelers ile imzaladığı anlaşmadan tam 24 saat sonra verdiği demeçte “Pittsburgh’e geri döneceğim kesinlikle aklıma gelmezdi.” derken “Başladığım işi bitirmek için bana bir şans tanındı ve bu şans, herkesin elde edebileceği türden değil.” açıklamasını yaptı.

Burress, 10 aydan uzun bir süredir herhangi bir NFL maçında forma giymemesine rağmen, Pazar günü Steelers’ın Cleveland Browns’a konuk olacağı karşılaşmada forma şansı bulabileceğini düşünüyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz