Kariyeri boyunca istikrarsız performanslar sergileyen Philedelphia Eagles quarterback’i Michael Vick’in takımdaki süresi, son maçta kafasına aldığı ciddi darbe nedeniyle dolmuş gözüküyor.

2010 sezonunda 21 touchdown pası atıp 8 touchdown koşusu yapan Vick’in, Eagles’ın değişmez quarterback’i olacağı düşünülüyordu fakat pazartesi günü Vick’e şiddetli beyin sarsıntısı teşhisi konuldu ve şu günlerde Vick’in Eagles’daki geleceği belirsiz görünüyor.

Pazar gecesi Eagles’ın Dallas Cowboys’a 38-23 kaybettiği karşılaşmada Vick, kafasına darbe aldı ve maçın ardından soyunma odasında çok bitkin görünüyordu. Eagles head koçu Andy Reid, Vick’in sakatlığı ile ilgili verdiği demeçte Vick’in Pazartesi günü evinde dinlendiğini ve sağlıklı olması durumunda Eagles’ta yine starter quartreback olacağını söyledi.

Vick’in sakatlığı ile ilgili yapılan birçok testin sonucuna göre Reid’in, Pazar günü Washington Redskins’le oynanacak karşılaşmada Vick’i yedek bırakması beklenmiyor. Fakat Reid, bir başka röportajında ise çaylak quarterback Nick Foles’un NFL kariyerindeki ilk starter maçını oynayabileceğinin sinyallerini de verdi.

Reid, Foles ile ilgili verdiği bu röportajda “Eğer şans tanırsak, Nick’in iyi işler yapacağına inanıyorum.” derken “Her maçı seyretmekten zevk alıyorum fakat eğer bir çaylak, sahaya çıkmak için şans buluyorsa,o maçları seyretmekten çok daha fazla hoşlanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz