Pittsburgh Steelers Perşembe günü yaptığı açıklamada quarterback Ben Roethlisberger’in, Pazar günü oynanacak San Diego Chargers karşılaşmasıyla sahalara döneceğini duyurdu.

Roethlisberger, kaburgasından ve omzundan geçirdiği sakatlığın ardından sahalardan yaklaşık dört hafta uzak kalmıştı, fakat yıldız quarterback geçirdiği tedavi sürecinin ardından Steelers’ın gerçekleştirdiği son iki antrenmana katıldı ve head koç Mike Tomlin’in, Chargers karşılaşmasında yıldız quarterback’i ilk 11’de başlatma kararını da en çok bu etkiledi.

Head koç Tomlin konuyla ilgili verdiği demeçte “Roethlisberger, her anlamda belli bir seviyenin üzerinde. Şu anda takım olarak cevaplayamadığımız tek soru Roethlisberger’in, geçirdiği sakatlığın ardından performansının hangi düzeyde olacağıyla ilgili. Fakat bu sorunun cevabını da pazar günü hep beraber sahada göreceğiz.” derken “Roethlisberger’in sergilediği performanstan memnunum. Sahada topu çok iyi şekilde yönlendiriyor ve sakatlığının ardından eski günlerine dönmek için hazır.” açıklamasını yaptı.

NFL.com yazarı Aditi Kinkhabwala ise Big Ben lakaplı yıldız quarterback’in perşembe günkü antrenmanda takımın gerçekleştirdiği snap’lerin yaklaşık %85’inde görev aldığını ve Roethlisberger’in kendisini çok iyi hissettiğini söyledi.

Steelers geçen hafta, kötü gidişe dur diyerek ve Pazar günü Baltimore Ravens’ı 23 – 20 ile geçerek playoff’lara gitme umudunu sağlamlaştırdı. Ravens galibiyetinde en büyük pay sahibi ise yedek quarterback Charlie Batch ve savunma takımının harika performansıydı. Fakat Roethlisberger’in dönüşüyle takımın tamamının sergilediği performansın artacağı bir gerçek. Her ne kadar yıldız quarterback’in tam anlamıyla sahalara dönüşü biraz zaman alacak olsa da, Steelers bunun çok geç olmamasını umuyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz