Atlanta Falcons, Pazar günü Carolina Panthers ile oynanan karşılaşmada, sezonun en kötü oyunlarından birini çıkardı ve maçı 30-20 ile kaybetti. Karşılaşmanın yıldızı ise kuşkusuz Panthers quarterback’i Cam Newton’dı.

NFL’de ikinci sezonunu geçiren Newton, karşılaşma boyunca yaptığı koşu oyunlarıyla güçlü Falcons savunmasını dize getirmeyi başardı. Ayrıca Panthers savunma takımının başta quarterback Matt Ryan olmak üzere, Falcons hücumuna karşı gösterdiği performans da saygıyı hak edecek nitelikteydi.

Panthers maçın ilk yarısını 16-0 önde kapattı ve ilk yarıda tam 21 dakika 35 saniye boyunca topun hakimiyetini sağlamayı başardı.

Matt Ryan, karşılaşmanın ilk yarısında yalnızca toplam 40 yardlık pas oyunu yapabildi. İkinci yarı ise hayata dönen Ryan, karşılaşmayı toplam 342 yardlık pas oyunuyla tamamladı. Fakat Ryan’ın ikinci devrede sergilediği bu etkileyici performansa rağmen,maçın tek hakimi yalnızca Newton’dı.

Newton bu sezonun ve hatta iki yıllık NFL kariyerinin en mükemmel performansını sergiledi. Genç quarterback maçta toplam 287 yardlık pas oyunu yaptı ve 23 pasta isabeti yakaladı.

Karşılaşmanın ardından en çok konuşulan pozisyon ise, Newton’un üçüncü çeyrekte gerçekleştirdiği 72 yardlık toucdown koşusu oldu ve bu koşu gösterdi ki Newton’ın iki yıllık NFL kariyerinde edindiği deneyimler, genç quarterback’in yaptığı koşu oyunlarının çok daha etkili olmasını sağlıyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz