Cincinnati Bengals’ın quarterback’i Andy Dalton ve wide receiver’ı A.J. Green, Bengals’ı bu sezon da postseason’a taşımayı başardılar. Pazar gecesi Pittsburgh Steelers’a karşı 13 – 10 kazanılan karşılaşmanın son anlarında skor 10 – 10 iken Dalton, A.J. Green’e 21 yardlık bir pas attı. Bu pozisyonun ardından bitime dört saniye kala Bengals kicker’ı Josh Brown 43 yardlık bir field goal gerçekleştirdi ve karşılaşma 13 – 10 ile Bengals’ın lehine sonuçlandı.

Steelers galibiyeti ile Bengals ,1981 ve 1982 sezonlarının ardından ilk kez iki sezon üst üste playoff yapmayı başardı. Kicker Brown, dördüncü çeyreğin başında 56 yardlık bir field goal kaçırmıştı.

Fakat Brown, Bengals safety’si Reggie Nelson’un Steelers quarterback’i Ben Roethlisberger’den kaptığı topu Steelers yarı sahasının 46. yardına kadar taşımasının ardından yeni bir şans yakaladı. Bu pozisyonun ardından Dalton’un Green’e attığı 21 yardlık pas ile Brown’un maç kazandıran kick’i için her şey hazır duruma geldi ve Brown, Bengals’ı postseason’a taşımayı başardı.

Bengals bu galibiyet ile ezeli rakibi Steelers’ın playoff umutlarını da sonlandırmış oldu.

Yazan: And Kaan Yılmaz