Philedelphia Eagles quarterback’i Michael Vick, bu sezon bundan sonra Eagles’ın oynadığı hiçbir karşılaşmaya ilk 11’de başlamayacak. Eagles head koçu Andy Reid, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, çaylak quarterback Nick Foles’un önümüzdeki maçlarda starter olacağını çünkü Vick’in, Pazartesi günü yapılan testler sonucunda, beyin sarsıntısının etkilerinin ciddi şekilde devam ettiğini söyledi.

Fakat hala birçokları, Foles’un Pazar gecesi Dallas Cowboys’a karşı sergilediği etkileyici performansı göz ardı ederek, Vick’in oynama ihtimalinin olduğunu düşünüyorlar.

Eagles takımı ise Foles’un bu sezon daha neler yapabileceğini merak ediyor çünkü Foles, Pazar gecesi oynanan Cowboys karşılaşmasında, her ne kadar takımı mağlup olsa da, kendini ne kadar çok geliştirdiğini gösterdi. Bu nedenle Eagles, şu anda Foles’un geleceğini Vick’in durumundan daha önemli görüyor.

Eagles head koçu Reid, Vick’in harika bir performans sergilediği 2010 sezonunun ardından, yıldız quarterback’e hayli yüklü miktarda bir ücret vadeden bir kontrat hazırlamıştı ve aslında büyük bir kumar oynamıştı. Mesela Vick’in önümüzdeki sezon için takımdan hala tam 15.5 milyon dolar alacağı bulunuyor. Kontrat böyle olunca, quarterback Vick ve head koç Reid, birbirlerine etle tırnak gibi bağlı oluyor.

Bu durumda şu an gözüküyor ki, Vick ve head koç Reid önümüzdeki sezon farklı takımlarda görev yapacaklar.

Yazan: And Kaan Yılmaz