Merhabalar, ben Mert Ziyrek, Kocaeli Sharks’ın 26 numaralı oyuncusuyum. Ege Dolphins ile olan maçımızısize tarafsız bir şekilde aktarmaya çalışacağım. TAFL Kulüpler 2.Ligi’nin ilk haftasında oynanan bu maç Kocaeli Sharks’ın ilk kulüpler ligi tecrübesiydi bu açıdan bence her şey çok güzeldi. Saat 16.00’da olan maçımız, maçın saati gereğince güzel hava geçti sert ve karşımızda bol tecrübeli oyunculara sahip bir rakip vardı…

Maça Ege Dolphins’in kick vuruşuyla başlandı bunun akabinde güzel koşular yaptığımızı düşünüyorum aldığımız first downlar (yanlış hatırlamıyorsam iki tane) ilk hücüm serisinde bir skor için yeterli olmadı. İlk çeyreğin sonlarına kadar gayet çekişmeli giden maçta Kocaeli Sharks’ın yaptığı hatalardan dolayı ve de Dolphins’in tecrübeli oyuncuları sayesin de hatırladığım kadarıyla 43 numaralı oyuncularının interception’ı maçtaki ilk sayıya Dolphins’in ulaşmasını sağladı.

İkinci çeyreği ağırlıklı olarak karşılıklı koşu oyunları ile gerçekleşen maçta Dolphins’in yaptığı punt vuruşunda Kocaeli Sharks tarafından yapılan fumble ile kendi 15 yard’ında tehlikeli bir şekilde yakalandı. Bu fırsatı Dolphins 20 numaralı oyuncusu sayesinde güzel bir iç gap koşusuyla değerlendirdiler. Maçın ilk yarısı 14-0 Dolphins üstünlüğüyle bitti.

Üçüncü çeyrekte daha çok pas oyunları deneyen Ege Dolphins, Kocaeli Sharks’ın dikkat çeken pas savunması sayesinde Sharks adına tehlikeli bir durum gerçekleşmedi. Bu çeyreğe daha istekli bir şekilde başlayan Kocaeli Sharks için Ege Dolphins’ten gelen bir punt vuruşu sonrasında Kocaeli Sharks’ın 12 numaralı oyuncusu Berkin Kumla tarafından güzel bir return koşusu sayesinde skoru 14 – 6 ‘ya çevirdi. Arkasından da güzel koşular gerçekleştiren Kocaeli Sharks koşuların arkasından pas denemeleri yaparken bir kez daha Dolphins’in 43 numaralı oyuncusu tarafından gerçekleşen interception sonrası touchdown’ı ile skor 22-6 oldu.

Son çeyrekte Kocaeli Sharks, 21 numaralı oyuncusu Yasin Ethem Çevik’in çabalarıyla yaptığı koşular ile maçın bitimine 10 dakika kala skoru 22-14’e getirmeyi başardı. Doğrusu bu 10 dakikalık süre zarfı bizim için çok heyecanlı geçti. Ofansımıza bir kez fırsat geldi ama değerlendiremedik. Maçın bitimine 5 dakika kaldığında Dolphins hücumu oyundaydı. 50 yard’da dördüncü haklarında punt vuran Dolphins, Sharks’tan gelen defansif offside cezası sebebiyle beş yard ceza alıp hak tekrarı olmasına sebep oldu. Bununla beraber Dolphins’in çift hat denemesi de Sharks’ın hata yapmasına yol açtı. Bu sayede first down alan Dolphins maçın bitimine 56 saniye kala onların ofansına göre sağ taraftaki WR’ın tuttuğu pas neticesinde skor 28-14 oldu ve maç bu skorla sona erdi.

Maç süresince herhangi bir gerginlik yaşanmadı, güzel bir maçtı, hakemler iyiydi, tabi ki ufak tefek aksaklıklar vardı ama genel olarak iyiydiler. Bunların haricinde Kocaeli Sharks’tan 62 numaralı Can Sezen ve 70 numaralı Muhammet Özdemirci ve Dolphins’ten 84 numaralı oyuncunun sakatlıkları sebebiyle ambulans eksikliğinden ara ara uzun süreli hakem molaları oldu. Sakatlanan arkadaşlara geçmiş olsun dileğimi buradan bir kere daha iletip yazıyı bitiriyorum umarım beğenirsiniz…