Geçen hafta yazının başında uyarmıştım hatırlarsanız aynen tahminlerden uzak durmak lazım diye. Oldukça kötü bir haftayı geride bıraktım. Bu sefer bazı maçlarda yeterince incelemeden kötü tercihler yaptığımı da itiraf etmem gerekiyor…

5. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

New England Patriots @ Cincinnati Bengals – New England Patriots +1 (Y)
Baltimore Ravens @ Miami Dolphins – Baltimore Ravens +3 (D)
New Orleans Saints @ Chicago Bears – Over 48,5 (Y)
San Diego Chargers @ Oakland Raiders – San Diego Chargers -4 (Y)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 10
Yanlış: 7
İade: 1
Kasa: +1150 Birim

New England Patriots @ Cincinnati Bengals maçı aslında bir istisna diyebiliriz. T. Brady sakatlı sorunları ile boğuşan Bengals ikinci alanını neredeyse hiç zorlayamadı. D. Amendola’nın da oynadığı maçta receiver ekibin de Brady’ye pek yardımcı olduğunu söyleyemeyiz. Patriots’un alışılmış son çeyrek dönüşlerine de hava koşulları izin vermeyince Bengals haklı bir galibiyetle maçtan ayrılmış oldu.

Baltimore Ravens @ Miami Dolphins maçı haftanın nazarlığı oldu. Maç beklediğim gibi oldukça başabaş geçti. Farkı yaratan Ravens koşu savunması ve koşu hücumu oldu. Bir büyük Amerikan düşünürü ne demiş “Run the ball, stop the Run”. 101 kodlu dersi tam puanla geçen Ravens son çeyrekte sorda olsa kazanmayı başardı.

New Orleans Saints @ Chicago Bears maçı yanlış analiz ettiğim maçlardan biri oldu. J.Cutler ve D. Brees’in pas hücumuna gereğinden fazla güvendim. Özellikle Brees derin toplardan uzak güvenli kısa pasları tercih edince skor beklediğm ölçüde yükselmedi. Saint’in de sınıf atlamış savunması skorun az bir farkla altta kalmasını sağladı.

San Diego Chargers @ Oakland Raiders maçı da bir diğer iyi analiz etmediğim maç oldu. T. Pryor ve Raiders savunmasını çok hafife aldım. Chargers hücumunun sebep olduğu 5 top kaybı direk skora yansıdı ve Raiders evinde rahat bir galibiyet aldı.

NFL 2013 – 6.Hafta Tahminleri

Green Bay Packers @ Baltimore Ravens

Aslında ismine bakıldığında uzak durulması gereken bir maç. Fakat bu maça yazmasam sitenin duayenlerinden “Çatkapıbelediyespor – Çemişgezekgücü” maçlarını kim ne yapsın tenkitini yiyeceğimi bildiğim için kendimi mecbur hissettim diyelim.  Biliyorsunuz istatistikte “outlier” denilen bir kavram vardır. İlk hafta Broncos maçını ve Bills deplamsanında Flacco’nun beş “interception”lık performansını çıkardığımızda Ravens aslında oldukça iyi takımlarına karşı iyi maçlar çıkarmış durumda. Özellikle içerdeki maçlarda savunma anlamında ciddi başarıları var. Belki Rodgers ve yüksek kalibre pas hücumuna engel olmakta zorlanacaklar fakat yerde oyunu kontrol edecekleri kesin. Packers savunmasının herşeyi Matthews’ın yokluğunda ev sahibi underdog güzel seçim gibi gözüküyor.

Baltimore Ravens +1: Ravens kazanır, veya en fazla 1 sayı farkla kaybeder. Tam 1 sayı farkla yenilirse para iade edilir.

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers

Ligde henüz galibiyeti olmayan Bucs evinde Vick’siz Eagles’ı ağırlıyor olacak. Eagles, bu sezon Bucs hücumunun karşılaşacağı en zayıf savunma olacak. Diğer tarafta ise Eagles hücumunu ligin elit savunmalarından biri bekliyor olacak. Şimdiye kadar oynadıkları dört maçta (Saints, Patriots dahil) ortalama 17,5 sayı yiyen Bucs savunması Vicks’siz Eagles hücumunu düşük skorda tutmayı başaracaktır. İki yedek QB’nin ve iki elit koşucunun sahne alacağı maçta skorunda düşük olmasını beklemek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Tampa Bay Buccaneers PK: Buccaneers kazanır. Maç berabere biterse para iade edilir.
Under 45,5: Toplam skor 46 sayıdan düşük olur.

New Orleans Saints @ New England Patriots

Açıkçası Patriots’ın geçen hafta bir voodoo büyüsü ile yenildiğini düşünüyorum. Danny Amendola ve J.Edelman’ın sahadan silindiği maçta tam Patriots iyi oynamaya başladığında başlayan yağmur (gök delinmesi) doğa üstü güçlerin Patriots’ın karşısında olduğunu düşündürttü. İki deplasman seyehati sonunda evine dönen Tom Brady ve ekibi yenilgi sonrası bu maçça çok ciddi motive olacaktır. Diğer tarafta ise yenilgisiz Saints, Jets’in en büyük rakibi Falcons’u yenmesi ve yıldız top tutucu Julio Jones’un sakatlığı ile biraz daha rahat bir şekilde bu maça çıkıyor olacak. Üst üste ikinci deplasman maçına çıkacak olmaları da cabası. Ben yüksek skorlu geçmesini beklediğim maçta ev sahibi takımın kazanacağını düşünüyorum.

New England Patriots -1: Patriots en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.
Over 50,5: Toplam skor 50 sayıdan yüksek olur.

Washington Redskins @ Dallas Cowboys

Beni tanıyanlar ve(ya) uzun zamandır takip edenler bu maçı boş geçmeyeceğimi tahmin etmişlerdir. Bu ezeli eşleşmede genelde duygusal içgüdülerime yenik düşüp Kızılderililer tarafında yer alırdım fakat bu sefer Solukbenizliler’i ciddi anlamda üstün görüyorum. Özellikle geçen hafta Broncos karşısında izlediğm Cowboys, ligin en kötü savunmasına karşı kendi evinde hallaç pamuğuna çevirecektir. Korktuğum üç etken var;
1- Redskins’in bir hafta dinlenerek bu maça gelmesi ve Mike Shanahan’ın bu boş haftalar sonrası maçlardaki başarısı.
2- Cowboys’un kritik maçları bir şekilde kaydecek bir yol bulması.
3- Robert Griffin’in bu arada biraz daha iyileşmiş olması ve “read-option”un dönüşünün muhteşem olması. Beni tanıyanlar yine iyi biliyor bu tercih benim için bir “win-win” olacak. Tabi Redskins az sayı farkla yenilirse iş değişir.

Dallas Cowboys -6: Cowboys en az 6 sayı farkla kazanır. Tam 6 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.