Bir hafta önce Tenessee Titans’a karşı deplasmanda aldığımız 29-27’lik galibiyet ile başlayan peri masalından erken uyandık be arkadaş… Titans maçıyla yakaladığımız bu ivmeyi Arizona Cardinals maçında da koruyacağımıza kendimi fazlasıyla inandırmıştım, umut fakirin ekmeği hesabı, ancak karşılaşmadan 27-14’lük skorla mağlup ayrıldık. Tabi aldığımız bu mağlubiyet bu sezonki diğer mağlubiyetlerin oldukça farklıydı ki Cardinals maçı şüphesiz bütün Jaguars taraftarlarına “Keşke bu sezonki her maçımızı böyle kaybetseydik.” dedirtecek cinsten bir mağlubiyeti. Özellikle maçın başında hücum anlamında oldukça etkili olduğumuz pozisyonlar oldu, tabi ilk çeyreğin beşinci dakikasından itibaren quarterback Chad Henne’nin önderliğinde yine o kendi yarı sahasından çıkmakta zorluk çeken Jaguars hücumuna döndük de neyse, aynı zamanda her ne kadar savunmanın lideri konumundaki yıldız linebacker Paul Posluszny (“Hadi oradan, Jaguars’tan yıldız mı çıkarmış?” diyerek hislerinize de tercüman olayım.) geçtiğimiz hafta Titans karşısında geçirdiği şiddetli beyin sarsıntısı sebebiyle bu hafta Cradinals’a karşı forma giyemese de Jaguars’ın diğer deneyimli savunma oyuncuları zaman zaman gerçekten etkileyici hamlelerde bulundular. O yüzden bu karşılaşmayı kaybetmiş olsak bile Jaguars, gelecek adına oldukça olumlu sinyaller verdi.

Aslında Cradinals’a kaybetmemiz bir anlamda da iyi oldu çünkü bu hafta ligin tek galibiyetli bir diğer ekibi Tampa Bay Buccaneers evinde Atlanta Falcons’u 41-28 ile devirmeyi başardı ve böylece ligin en alt sırasında bizi yalnız bıraktı. Bu da şu anlama geliyor ki NFL 2014 Draftı’nda ilk sıradan seçme hakkına doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Zaten bu sezondan ümidi kestik, ha bir galibiyet almışız ha üç galibiyet almışız çok da önemli değil ancak önümüzdeki yıl draft’ta, bu sezon ekstradan aldığımız bu önemsiz iki galibiyet bizi Louisville Üniversitesi’nin yıldız quarterback’i Teddy Bridgewater’ı seçmekten ederse, yıllardır etkili bir quarterback arayışı içinde olan ve artık yaşını başını almış bir Chad Henne ve iki yıldır “Olacak, olacak” dediğimiz ancak “olma”nın semtine bile uğramayan Blaine Gabbert ile bu devranın dönmeyeceğinin farkında olan Jaguars işte asıl o zaman kaybetmiş demektir. Neyse daha oralara çok var, konuyu bölmeden bu hafta neler olmuş onlara bir göz atalım…

Evimizdeki touchdown orucunu nihayet bozmayı başardık…

Bir Jaguars taraftarı olarak şunu öylesine utanarak söylüyorum ki geçtiğimiz sezonun son haftasında oynadığımız New England Patriots karşılaşmasının son çeyreğinden beri evimizde oynadığımız maçlarda touchdown bulamıyorduk. Şimdi vereceğim istatistikler durumun sanıldığından da vahim olduğunu kanıtlar nitelikte: Jaguars bu sezon evinde oynadığı üç karşılaşmada toplam yalnızca 11 sayı bulabildi bunun yanında takımlarını izlemeye gelen Jaguars taraftarları bu sezon tam tamına 230 dakika 26 saniye herhangi bir Jaguars touchdown’u göremediler. Peki evinde “touchdown” atmamak için adeta yemin etmiş Jaguars, kötünün de kötüsü olmak için bu kadar mücadele verirken diğer NFL takımları bu sezon evlerinde oynadıkları karşılaşmalarda neler yapmışlar… Denver Broncos 32 touchdown, New Orleans Saints 27 touchdown, New England Patriots 20, Dallas Cowboys 18 touchdown ve 12 NFL takımı bu sezon evlerinde oynadığı karşılaşmalarda 15 veya daha çok touchdown yapmayı başarırken yalnızca sekiz takım 10 touchdown’un altında kaldı. Biz de en nihayetinde Cardinals karşılaşmasının hemen başında, sezon ortasında antrenman takımından ana takıma çağrılan tight end Danny Noble ile bulduğumuz, altında derin bir hikaye yatan ve benim de az sonra üzerinde fazlasıyla konuşacağım touchdown ile bu orucu bozmuş olduk.

Bizimkiler tuttuğunu koparmasını her zaman bilmiştir…

Cardinals karşılaşmasının en ilginç olayı şüphesiz, üçüncü çeyrekte Cardinals running back’i Andre Ellington bir dive denemesinde bulunurken Jaguars defansif end’i Jason Babin’in running back’i durdurmak için çok çok gereksiz bir sertlik uygulaması ve sonucunda da Ellington’ın uzun saçlarının bir kısmını koparması oldu. :) Açıkçası böyle bir olaya daha önce tanık olmamıştım. Aslında her şey çok olağan başlamıştı. Ellington, Cardinals quarterback’i Carson Palmer’dan topu aldı ve Jaguars D-line’ının arasına daldı ve hemen ardından da Jags savunması tarafından yere indirildi.

Buraya kadar bir problem yok ne var ki Ellington yerden kalktıktan sonra tam düşürüldüğü noktada sanki kaybettiği bir şeyini arıyormuş gibi dolaşmaya başlayınca işkillenmeye başladım… “Bu adam bir şeyi kaybetti ama neyi?”… Bu sorunun cevabı ise Babin’in ellerindeydi. Babin elindeki bir tomar saçı kameralara sanki çok matah bir şey başarmış gibi gösterince her şey ortaya çıktı ve bizim bu Ellington da neyi kaybettiğini anlamış oldu. “Herhangi bir ceza gerekir miydi?” sorusu akıllara gelebilir ancak NFL kurallarına göre uzun saç da formanın devamı olarak sayıldığı için Babin’in bu gereksiz müdahalesi herhangi bir ceza gerektirmiyormuş.

İlk reception uğuru…

Karşılaşmanın henüz ikinci dakikasında Jaguars hücum takımı kendi yarı sahasının 32.yardından, bu sezon artık alışmış olduğumuz o korkusuz, o cengaver tavrıyla, first down’a bir yard kala dördüncü hakta top kaldırdı. Ancak bu sefer sahada alışılmışın oldukça dışında tam üç tight end sıfır receiver’lı bir 11 vardı. Quarterback Chad Henne, boştaki fullback Will Ta’ufo’u’ya yaptığı pass fake ile ligin en değerli üç savunma oyuncusunu, cornerback Patrick Peterson, safety Tyrann Mathieu ve linebacker John Abraham’ı adeta pazara yolladı (Herhalde Henne bile şaşırmıştır böyle bir şeyi başardığına) ve tight end Danny Noble’ı bomboş pozisyonda topla buluşturdu. NFL kariyerindeki ilk reception’ı yapan Noble, aynı zamanda bu reception’ı tam 62 yardlık bir touchdown ile taçlandırmayı başardı ve böylece Jaguars da bu sezon evindeki ilk touchdown’u bulmuş oldu.

Son Eklemeler…

Cardinals karşılaşmasında beni en çok üzen ve maçı da kaybetmemize neden olan şey ise özellikle safety’lerin hiç de tatmin edici performanslar sergileyememesi oldu. Bu yüzden maç sonunda Cardinals oyuncuları adına etkileyici istatistikler çıktı: Cardinals quarterback’i Palmer 406 yard pas attı, wide receiver Michael Floyd 193 yard bir touchdown attı vs. ama dediğim gibi genel anlamda çok da kötü olmadığımız aksine gelecek vaat ettiğimiz bir karşılaşmaydı.

Önümüzdeki hafta rakip Houston Texans. Texans, yıldız oyuncuların sakatlığına bağlı olarak şu an tam da bizim dişimize göre bir rakipmiş izlenimi yaratıyor. Umarım her şeyden önce zevkli bir mücadele izleriz… Sağlıcakla kalın…