15.haftayı yine iş yoğunluğu sebebiyle boş geçmek durumunda kaldım. Bu haftayı da kaçırmamak için yine kısa bir yazı hazırladım. Sezon genelinde oldukça iyi bir doğru tahmin yüzdesi tutturmuş durumdayım. Belki de bu sezon alışılmışın dışında verdiğim aralar faydalı olmuştur. 14.hafta sonuçları ve genel durum ile başlayalım….

14.Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

Detroit Lions @ Philadelphia Eagles – Philadelphia Eagles -2,5 (D)
Indianapolis Colts @ Cincinnati Bengals – Cincinnati Bengals -7 (D)
Tennessee Titans @ Denver Broncos – Tennessee Titans +12 (Y)
New York Giants @ San Diego Chargers – New York Giants +3,5 (Y)
Carolina Panthers @ New Orleans Saints – New Orleans Saints -3 (D)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 24
Yanlış: 16
İade: 2
Kasa: +3.200 Birim

NFL 2013 – 16.Hafta Tahminleri

Dallas Cowboys @ Washington Redskins

Ezeli rekabette iki takım da geçtiğimiz hafta oldukça rakiplerine ilginç bir şekilde yenildiler. Cowboys tüm maçı önde götürüp son düzlükte maçı Packers’a kaybederken, Redskins son hücumda iki sayılık ekstra deneyince olası bir gelibiyetten oldu. Bu iki takım sezon başında Dallas’ta karşılaştığında Cowboys rahat bir galibiyet almayı başarmıştı. O maçta R. Griffin’in kritik iki top kaybı maçın sonucuna direk etki etmişti. Griffin geçtiğimiz hafta çok doğru bir karar ile yedeğe çekildi. Redskins sezonun geri kalanını Kirk Cousins ile tamamlayacak. Cousins, geçen hafta cepte Griffin’den daha etkili bir pasör olduğunu kanıtladı. Yine de gereksiz top kayıpları ile maçı kaybetti. Cowboys da aynı şekilde inanılmaz koçluk hataları sonucu kazanacağı maçı rakibine hediye etti. Bu iki üzgün takımın bu haftaki maçına olumsuz hava koşullarının etki etmesi olası. Dolayısıyla koşu savunması ve koşu hücumu daha iyi olan ev sahibi Redskins’in şanslı olduğunu düşünüyorum.

Washington Redskins +3: Redskins kazanır veya en fazla 3 sayı farkla kaybeder. Tam 3 sayı farkla kaybederse para iade edilir.

New York Giants @ Detroit Lions

Giants yakaladığı çıkışı sürdüremedi ve son iki maçını kaybederek playoff yarışından koptu. Bu hafta kazanmak zorunda olan Lions karşısında prestij mücadelesi verecekler. Diğer tarafta Lions’da son iki maçını kaybederek bu maça geliyor. Alınan bu iki yenilgi NFC North’da bir anda zirveden 3. sıraya geriletti. Bu hafta moralsiz Giants karşısında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Belirlenen handikap biraz yüksek ama Lions’ın konsantrasyonuna güvenerek ev sahibi takımı tercih ediyorum.

Detroit Lions -10: Lions en az 10 sayı farkla kazanır. Tam 10 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

New England Patriots @ Baltimore Ravens

İki takımın dsa eski günlerinden çok uzak olduğunu belirtmek gerek. Ravens geçen hafa savunma anlamında güçlü Lions hücumuna karşı oldukça etkili oldu ve düşük skorlu maçı kazanmayı başardı. Ancak maçın sonuna doğru Flacco bir sakatlık geçridi ve bu hafta oynamama ihtimali var. Sahaya çıksa bile ne kadar etkili olacağı tartışılır. Diğer tarafta kritik karşılaşmada Patriots deplasmanda Dolphins’e son dakika içerisinde verdiği TD ile yenildi. Patriots daha sonradan maçı kazanacak fırsatı da yakaladı ancak D. Amendola topu boyalı alanda tutmayı başaramadı. Bu maça gelirken iki takımın sakat listesine baktığımızda Ravens’ın daha kötü durumda olduğunu görüyoruz. Hem Flacco hem Ray Rice “questionable” gözüküyor. Patriots geçen haftaki yenilginin ardından bu maça ciddi şekilde asılacaktır. Özellikle geçen seni kendilerini eleyen rakiplerini zayıf şekilde yakalamışken playoff dışına itmeye çalışacaktır. Patriots’un kolay kolay iki maç üst üste kaybetmeyeceğini düşünerek tercihimi deplasman takımından yana kullanıyorum.

New England Patriots +1: Patriots kazanır veya en fazla 1 sayı farkla kaybeder. Tam 1 sayı farkla kaybederse para iade edilir.

Chicago Bears @ Philadelphia Eagles

Eagles açısından gündüz oynanacak Cowboys @ Redskins maçının sonucuna göre önem kazanacak bir maç. Eğer Cowboys sabahki maçı kazanırsa Eagles açısından bu maçın bir önemi olmayacak zire NFC East’in liderini son hafta Eagles @ Cowboys maçı belirliyor olacak. Eğer Cowboys, redskins karşısında benim öngördüğüm şekilde yenilirse Eagles bu maçı kazanıp NFC East liderliğini garantileyebilir. Lions ve Packers’ın muhtemel erken galibiyetleri sonucu Bears için bu maç çok büyük önem taşıyacak. İki takımın da kötü savunma takımları olduğunu belirtmek gerekir. Eagles geçen hafta Adrian Peterson, Toby Gerhart, Kyle Rudolph gibi oyunculardan yoksun Vikings karşısında 48 sayı yedi. Bears ise özellikle koşu savunması konusunda ligin en kötü takımı. Dolayısıyla McCoy’uun bir kariyer günü yaşama ihtimali yüksek. Ben bu maçı Cowboys @ Redskins maçına bir sigorta olarak düşünüp deplasman takımını tercih edeceğim. Eğer erken saatte Cowboys kazanırsa, Eagles aslarını riske etmeyebilir. Her halikarda Bears maçı kolay bırakmayacaktır.

Chicago Bears +3: Bears kazanır veya en fazla 3 sayı farkla kaybeder. Tam 3 sayı farkla kaybederse para iade edilir.