Off-season’da Carolina Panthers’tan ayrılıp Dallas Cowboys’a transfer olan yıldız defensive end Greg Hardy’e NFL’den kötü haber geldi. NFL yönetimi, Hardy’nin 2015 NFL sezonunun ilk 10 maçından men edildiği açıklandı.
NFL, Hardy’nin bu 10 maçlık cezası süresince maaşını da almayacağını açıklarken, cezanın gerekçesi olarak yıldız oyuncunun NFL kurallarını, kanunlarını, NFL oyuncu kontratını ve NFL’in oyuncu davranış politikasını ihlal etmesini gösterdi.

Hardy’nin men cezası 5 Eylül’de yürürlüğe girecek be bu tarih NFL takımlarının kadrolarını 53 oyuncuya düşüreceği tarihe denk geliyor. Buna ragmen, Hardy, takım idmanlarında, antrenman kamplarında ve dört hazırlık maçında boy gösterebilecek.

Yıldız oyuncunun cezası sonrası Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones bir açıklama yaparken, Hardy’i transfer ederken böyle bir ceza ile karşılaşabileceklerini bildiğini söyleyerek oyuncusuna destek olduğunu ama konunun ciddiyetini de anladığını dile getirdi.
Hardy, 15 Haziran 2014 tarihinde kız arkadaşı Nicole Holder’a şiddet uygulanmakla suçlanmış ve bu yüzden geçtiğimiz sezon sadece bir maçta forma giyebilmişti.

Yazan: Kaan Özaydın