Pittsburgh Steelers 2015 NFL sezonuna en önemli hücum silahı Le’Veon Bell olmadan başlayacak. Yıldız oyuncu NFL’den aldığı üç maçlık men cezası sebebiyle, sezonun başında takımını yanlız bırakacak.

Bell, bu süreçte maaşından da mahrum kalırken, en azından hazırlık maçlarında ve kamplarda boy gösterebilecek. Genç oyuncunun cezasının nedeni ise ligin yasaklı madde kullanımı prosedürüne aykırı davranması.
Le’Veon Bell geçtiğimiz yaz, o zamanki takım arkadaşı LeGarrette Blount ile birlikte uyarıcı madde etkisi altında araç kullanırken yakalanmıştı. İkilinin marijuana kullandığı anlaşılırken, Blount bu durumdan bir maçlık ceza ile ucuz kurtuldu.
Bell’in kaybı Pittsburgh için büyük bir darbe olurken, 23 yaşındaki oyuncu son iki sezonda NFL’in en iyi running back’lerinden biri haline gelmişti. 2014 sezonunda hem pas hücumunda hem de koşu hücumunda oldukça etkili olan Bell, toplamda takımına 2,000’den fazla yard kazandırmıştı.
Geçtiğimiz sezon Steelers hücumu Bell’in sakatlığı sebebiyle oynamayamadığı playoff maçında oldukça aksamış ve favori olduğu karşılaşmada Baltimore Ravens’a yenilerek erkenden sezonu noktalamıştı.
Sezonun başında Pittsburgh’u oldukça zor bir fikstür beklerken, Carolina Panthers’tan ayrılıp geçtiğimiz haftalarda Steelers ile anlaşan running back DeAngelo Williams’a şimdi çok iş düşecek.
Yazan: Kaan Özaydın