NFL Draft’ının toplamda 147. sırasından Green Bay Packers, UCLA’den quarterback Brett Hundley’yi seçti. Hundley, bu draft sınıfının üst düzey quarterback’lerinden birisiydi ancak çoğunlukla Jameis Winston ve Marcus Mariota’nın arkasında gösterilen bir isimdi.
2015 draft sınıfı quarterback açısından bakıldığı zaman oldukça zayıf bir draft olarak nitelendiriliyor ve yapılan tartışmaların çoğu Winston ve Mariota etrafında döndü. Brett Hundley, Baylor’dan Bryce Petty ve Colorado State’ten Garrett Grayson ise potansiyeli olan ancak henüz NFL seviyesinde sahaya çıkmaya hazır olmayan oyuncular olarak gösteriliyordu.
Hundley, 2014 yılında All-Pac 12 ikinci takımına seçildi ve UCLA kariyerini 75 touchdown ve 11,677 toplam yard ile tamamladı. Kendisi hareketli bir quarterback ve rakip defansları okumak konusunda kendisini geliştirmesi gerekiyor. Ayrıca cep içinde fazla etkili olan bir oyuncu değil ve sahaya çıkabilmek için en az bir yıllık bir gelişime ihtiyacı var.
Hepsinin yanında Hundley çok yüksek bir potansiyele sahip. Atletik ve uzun paslarda isabet sağlayabilen güçlü bir kola sahip. Cep dışında hareket etmekte sıkıntı yaşamıyor fakat çok isabetli paslar atabilen bir oyuncu da değil.

 

Yazan: Görkem Şahinoğlu