Devam etmekte olan havası indirilmiş top skandalında ilk araştırmaların sonuçlarına göre Super Bowl MVP’si Tom Brady’nin de New England Patriots personelinin illegal yollarla topların havasını indirdiğini bildiği ortaya çıktı. İddialara göre Patriots bu sayede Ocak ayında AFC Şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

NFL’in hazırladığı rapora göre Patriots’ın iki çalışanı soyunma odası görevlisi Jim McNally ve malzeme sorumlusu John Jastremski, Indianapolis Colts karşısında oynadıkları AFC Şampiyonluk maçı öncesi topların havasını indirerek şike yaptı.

Midwestern takımı Colts bu maçta Patriots’a 7-45 gibi bir skorla yenilmişti, AFC Şampiyonluğunu Patriots’a getiren bu maçın ardından Pats, Şubat ayında Seattle Seahawks karşısında şampiyonluğa uzanmıştı.

Rapora göre, model Gisele Bundchen’in QB kocası Brady’nin bu şike olayına birebir dahil olduğu yönünde bir kanıt yok. Fakat araştırmacılara göre Brady en azından McNally ve Jastremski’nin maçlara illegal bir takım müdahalelerde bulunduğunu biliyordu.

Raporda, McNally ve Jastremski’nin mesajlaşmaları da mevcut ve bu mesajlarda Tom Brady’den  ve onun durumunu iyileştirmekten de bahsediliyor. Ekim ayında bir maçta McNally’nin “Tom çok kötü… Bir dahaki oyunda topu bir balon gibi göndereceğim.” yönünde bir mesajın da mevcut.

NFL Başkanı Roger Goodell, saygın bir avukat olan Ted Wells’den 240 sayfalık bir rapor hazırlamasını istedi. Roger Goodell, konu ile ilgili gerekeni yapacaklarını ve tüm adımları atacaklarını belirtti. Bu adımlar arasında disiplin soruşturmaları da mevcut…

Yazan: Nazlı Hilal Kaya