Uzun süredir New England Patriots’ın yıldızı Tom Brady’nin dört maçlık cezasına ilişkin itirazı değerlendiren NFL Başkanı Roger Goodell, başarılı oyuncunun cezasını onadı. NFL, Tom Brady’nin 2015 sezonunun ilk dört maçında oynamayacağının kesinleştiğini duyurdu.
Brady, New England Patriots’ın Indianapolis Colts’a karşı oynanan playoff maçında maç toplarının havasının indirilmesinde rolü olduğu sebebiyle dört maçlık ceza almış, ardından iddialı reddederek, itirazda bulunmuştu.
Her ne kadar Brady’nin itirazı reddedilse de yıldız oyuncunun halen sezon başlayana kadar dava açarak, cezasını kaldırma şansı bulunuyor.
Dört defa Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Tom Brady şuan için en erken sezonun altıncı haftasında deplasmanda oynanacak Indianapolis Colts maçıyla sahalara geri dönebilecek. Tecrübeli oyuncu hazırlık kampında ve hazırlık maçlarında forma giyebilecek.
Brady’nin yokluğunda ise geçtiğimiz sezon takımın ikinci quarterback’i olan genç Jimmy Garoppolo’nun ilk 11’de başlaması bekleniyor. Patriots’ın kadrosundaki bir diğer oyun kurucu ise yıllardır Green Bay Packers’ta Aaron Rodgers’ın yedekliğini yapmış olan Matt Flynn.

 

Yazan: Kaan Özaydın