San Francisco 49ers’taki yaprak dökümü devam ediyor. Takım geçtiğimiz gün, savunmasının en önemli oyuncularından olan linebacker Aldon Smith ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.
Aldon Smith, Cuma günü çarpıp kaçmak, madde etkisi altında araç kullanmak ve vandalizm suçlamalarıyla tutuklanmıştı. 49ers, bu haberin duyulmasından birkaç saat sonra yıldız oyuncuyla yollarını ayırdığını açıkladı.
Aldon Smith aynı zamanda NFL’in yasaklı madde kullanımı politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2015 sezonunun ilk dokuz maçından men edilmişti. Sorunlu oyuncu, 2014 yılının Nisan ayında bir havaalanında bomba ihbarı vererek gündeme oturmuştu. 2013 sezonunda ise madde etkisi altında araç kullanmaktan yakalanmış ve beş maç ceza almıştı.
Geçtiğimiz sezonu 8-8 bitirerek büyük hayal kırıklığı yaşayan 49ers’ta head koç Jim Harbaugh’nun ayrılışının ardından başlayan, yıldız oyuncuların emekliye ayrılışı, başka takımlara gitmesi ile birlikte üç sezon önce Super Bowl oynayan kadrodan sadece bir elin parmakları kadar oyuncu kalmasına sebep oldu.
Takımın yeni head koçu Jim Tomsula yaptığı açıklamada, “Bu üzücü bir gün. Bu günün Amerikan futboluyla hiçbir alakası yok. Bu organizasyon Aldon’ın sorunlarıyla savaşması için çok uğraştı. Ancak artık bu takımın bir üyesi değil, ona desteğimiz ve onun için endişelerimiz devam edecek.” diye konuştu.
2011 NFL Draftı’nın yedinci sırasından seçilen 25 yaşındaki linebacker Aldon Smith, 2012 sezonunda Pro Bowl olmuş ve yılın en iyi çaylak defans oyuncusu seçilmişti.
Yazan: Kaan Özaydın