2015 NFL Draftı’nın bir numarası Jameis Winston ile draft’ın iki numarası Marcus Mariota’yı karşı karşıya getiren Tampa Bay Buccaneers – Tennessee Titans maçında, genç oyun kuruculardan biri şov yaparken, diğeri biraz hayal kırıklığı yarattı.
Draft’ta Jameis Winston’ın ardından seçilen Marcus Mariota, karşılaşmanın sadece ilk yarısında dört touchdown pasına imza atarken, kariyerine muhteşem bir başlangıç yaptı ve takımını 42 – 14’lük zafere taşıdı.
Mariota’nın ilk NFL pası touchdown ile sonuçlanırken, Jameis Winston’ın ilk pası, interception return touchdown ile rakibine altı sayı olarak yazıldı. Daha önce ilk NFL pası interception return touchdown olan isim ise efsane quarterback Brett Favre’dı.
Marcus Mariota, 209 yard pas da atarak, NFL tarihinde ilk maçında interception olmadan ilk yarısıda dört touchdown pası atabilen ikinci oyuncu oldu.
“Benim için bu 1-0 demek. Ben sadece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.” diyen genç yıldız, “Bu bizim güzel bir başlangıç ama sadece ilk maçtı. Daha iyi olmaya çalışmalı ve istatistiklere odaklanmamalıyız.” şeklinde konuşarak oldukça mütevazı bir tutum sergiledi.
Mariota, 158.3 ile alınabilecek en yüksek quarterback reytingine ulaşırken, Jameis Winston, iki touchdown pası, iki interception ve birkaç kötü tercih ile 64.0’da kaldı.
Yazan: Kaan Özaydın