NFL’de yeni sezonun ilk haftasında, ezeli rakipler Dallas Cowboys ve New York Giants’ın karşı karşıya geldiği mücadelenin son anları büyük bir heyecan fırtınasına sahne oldu.
Maçın özellikle ilk yarısında beklentileri karşılayamayan Dallas Cowboys’un yıldız quarterback’i Tony Romo, son çeyrekte muhteşem bir geri dönüşe imza atarak takımını 27 – 26’lık zafere taşıdı.
Maçın bitimine bir dakika 27 saniye kala, takımı altı sayı geride, molasız ve en önemli hücum silahı Dez Bryant olmadan, topu geri alan Tony Romo, 72 yardlık bir drive’a imza attı ve bitime yedi saniye kala tight end Jason Witten’a attığı 11 yardlık touchdown pasıyla galibiyetin mimarı oldu.
Kariyerinin 24.son çeyrek geri dönüşüne imza atarak, Dallas Cowboys rekoru kıran Romo maç sonrası yaptığı açıklamada takım arkadaşlarını ve pası yakalayan Jason Witten’ı övdü.
Romo, Witten hakkında “Jason, kesinlikle özel bir oyuncu. Benim yakın bir arkadaşım. Onun maçı kazandıran pası yakalamasını görmek çok güzel bir duygu. O en iyisi.” dedi.
356 yard pas, üç touchdown pası, iki interception ve maç kazandıran pas ile Romo yıldızlaşırken, diğer tarafta New York Giants’ın iki defa Super Bowl kazanan QB’si Eli Manning, maçı touchdown pası atmadan tamamladı.
Karşılaşma sonrası Eli Manning ve Giants head koçu Tom Coughlin, son hücumlarındaki hatalı tercihleri sebebiyle eleştiri oklarının hedefi oldular.

 

Yazan: Kaan Özaydın