NFL’de playoff’ların başlamasına iki hafta kala, AFC Güney grubu liderliği için yarışan Houston Texans ile Indianapolis Colts’un karşı karşıya geldiği 15.hafta mücadelesinde gülen taraf Houston Texans oldu.

İki takımın da ikinci quarterback’leriyle mücadele ettiği karşılaşmada önce Houston Texans’ın yedek quarterback’i TJ Yates sakatlandı ve Texans maça üçüncü quarterback’i Brandon Weeden ile devam etmek zorunda kaldı.

Bu sezon Dallas Cowboys’taki performansı oldukça eleştirilen ve serbest bırakılan Brandon Weeden, sürpriz bir şekilde Texans’ı Colts karşısında 16 – 10’luk bir galibiyete taşırken, takımına playoff yolunda hayati bir galibiyet kazandırdı.

Houston Texans aynı zamanda 13 yıllık tarihinde Indianapolis Colts’u ilk defa deplasmanda yenmiş oldu. Bu skor ile birlikte Texans, durumunu 7-7’ye getirirken 6-8 derecesine sahip Indianapolis Colts’un bir galibiyet önüne geçmiş oldu.

Önümüzdeki hafta Tennessee Titans ile karşılaşacak olan Texans’ta Brandon Weeden’ın tekrar oynayıp oynamayacağı merak konusu. Bu sezon Dallas Cowboys forması giyerken takımının kötü gidişinin bir numaralı sebeplerinden olan Weeden, bir diğer Teksas takımı Houston’ı playoff’a taşıyabilir. Öyle ki karşılaşma sonrası TJ Yates’in çapraz bağlarının yırtıldığı ve sezonu kapattığı açıklanırken, takımın as oyun kurucusu Brian Hoyer’ın ne zaman geri döneceği henüz belli değil.

Öte yandan playoff yolunda önemli bir yara alan ve üç haftadır kaybeden Indianapolis Colts’ta maç esnasında 40 yaşındaki quarterback Matt Hasselbeck’in sakatlanması yürekleri ağıza getirdi. Her ne kadar Hasselbeck karşılaşmaya geri dönse de önümüzdeki hafta Colts’un üçüncü quarterback Charlie Whitehurst ile sahaya çıkma ihtimali sürüyor.

Colts’ın yıldız quarterback’i Andrew Luck’ın 16.haftada oynanacak Miami Dolphins maçında da sahada olmayacağı resmi olarak açıklandı.