NFL’de Pazar gecesi New York Giants’ın geriden gelerek sezonun tek namağlup ekibi Carolina Panthers’ı yenmeye çok yaklaştığı maça Giants wide receiver’ı Odell Beckham Jr. ile Panthers cornerback’i Josh Norman arasındaki mücadele damga vurdu.

NFL’in en iyi wide receiver’ları arasında gösterilen Odell Beckham Jr. ile bu sezon savunduğu wide receiver’lara adeta nefes aldırmayarak, sezonun en iyi cornerback’lerinden biri olan Jones Norman’ın karşı karşıya gelecek olması maç öncesi tüm NFL severleri oldukça heyecanlandırmıştı. Ancak ikili arasındaki mücadele karşılaşma boyunca oldukça çirkin bir hal alarak Amerikan futbolu mücadelesi olmaktan çıktı.

İki oyuncu maç boyunca didişip dururken Odell Beckham birkaç defa rakibine yumruk attı. Odell Beckham üç defa gereksiz sertlik cezası alırken, Josh Norman, bir defa gereksiz sertlik cezası aldı. İlginç bir şekilde iki oyuncu da maçtan atılmamayı başardı.

Ancak Odell Beckham’ın aşağıda görebileceğiniz şekilde Josh Norman’a kafa attığı pozisyon bardağı taşıran son damla oldu. Beckham, oyunla hiçbir alakası yokken, arkadan gelip Josh Norman’a kask kaska bir darbe atması oldukça eleştirildi. Bunun sonucunda NFL, Odell Beckham’a bir maç oynamama cezası verdi.

Şimdi, New York Giants, playoff yolunda çıkacağı oldukça önemli Minnesota Vikings maçında en önemli hücum silahından yoksun kalacak.

Öte yandan iki oyuncu maç sonrasında da birbirini hedef alan açıklamalara devam ederken, Josh Norman, tüm izleyicilerin Odell Beckham’ın nasıl bir oyuncu olduğunu gördüğünü dile getirdi.

Odell Beckham Jr. ise maç içindeki sert hamlelerini Josh Norman’ın maç öncesi tehditlerine bağladı. Beckham’a göre, Josh Norman, karşılaşma öncesi Beckham’ı kariyerini bitirmekle tehdit etmişti, üstelik bunu ona doğru bir beysbol sopası göstererek yapmıştı.

Carolina Panthers cornerback’i Bene Benwikere, başka bir karşılaşmada elindeki beysbol sopası ile…

Bu açıklamalar sonrası çoğu NFL takımının beysbol sopası dahil olmak üzere sahaya motivasyonel eşyalar getirdiği açıklandı. Maç öncesi ve sonrasında ise Josh Norman’ın beysbol sopasıyla benzer bir işaret yaptığı kameralara yansımadı. Ancak maç öncesinde saha içinde bir kişinin, bir beysbol sopasını New York Giants sideline’ına doğru tuttuğu görüldü.

Carolina Panthers’li bir kişi, beysbol sopasını New York Giants sideline’ına doğru tutuyor…

Carolina Panthers head koçu Ron Rivera ise bu polemiklerin ardından oyuncularının saha kenarına beysbol sopası getirmesini yasakladığını açıkladı.

Josh Norman, Carolina Panthers sideline’ında elinde beysbol sopası ile…

Her ne kadar beysbol sopası tartışması Odell Beckham’ın savunması için elini güçlendirse de saha içinde yaptığı hareketler oldukça eleştirilmeye devam ediyor.

Efsane running back LaDainian Tomlinson başta olmak üzere birçok yorumcu Odell Beckham Jr.’ın sahadan atılmamasına anlam veremezken, yaptığı hareketlerin Josh Norman’ı sakatlamaya yönelik olduğu düşünülüyor.

Josh Norman ve Odell Beckham Jr. arasındaki gerilim uzun süre devam edecek gibi gözüküyor…