Salı akşamı, bu sezonun en çok hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden Philadelphia Eagles şok bir karar aldı ve head koç Chip Kelly’yi kovduğunu açıklayarak herkesi şaşırttı.

Eagles’ın sahibi Jeffrey Luire konuyla ilgili yayınladığı resmi bildirisinde “Bu akşam koç Kelly ile ilişkimizi kesme kararı aldım.” derken “Üç sezondur takımın performansını çok yakından takip ediyorum ve bu sezon gördüklerimin ardından artık bir değişiklik yapmamız gerektiğini anladım.” ifadelerine yer verdi.

Kelly, Eagles kariyerinde oynadığı 47 karşılaşmanın 26’sını kazanmayı başarsa da takım oldukça büyük beklentilerle girdiği 2015 Sezonu’nda şu ana kadar oynadığı 15 maçta yalnızca 6 galibiyet alabilince head koçun takımdaki sonu da gelmiş oldu.

Kelly’nin takımdan gönderilmesinin ardından hücum koçu Pat Shurmur’un sezonun son maçı olan New York Giants karşılaşmasına geçici head koç olarak çıkacağı açıklandı.

Hatırlanacağı üzere Philadelphia Eagles, off-season’da Chip Kelly’e genel menajerlik yetkileri vermiş ve Kelly bu yetkiler sayesinde dev transferlere imza atmıştı. Bu transfer hamleleri arasında takımın running back’i LeSean McCoy’u, Oregon’dan eski öğrencisi Kiko Alonso karşılığında Buffalo Bills’e göndermek, DeMarco Murray ve Ryan Mathews gibi yıldız running back ile sözleşme imzalamak ve quarterback Nick Foles’u Sam Bradford karşılığında takas etmek de vardı.

Ancak Chip Kelly’nin bu hamleleri büyük bir hüsran ile sonuçlandı ve kendisinin sonunu hazırladı. Başta DeMarco Murray olmak üzere, dev transfer büyük hayal kırıklığı yarattı. Eagles şimdi ise eski genel menajerleri Howie Roseman’ı tekrardan takımın başına getirmeye uğraşıyor… Chip Kelly’nin ise bir daha NFL’de iş bulup bulamayacağı ise muamma…