Bu sezon oldukça inişli çıkışlı bir grafik ortaya koyan ancak NFC Doğu grubunun içler acısı halinin de etkisiyle grubun lideri olan Washington Redskins, 15.haftada Buffalo Bills karşısında playoff yolunda oldukça önemli bir galibiyet aldı.

Playoff yolundaki rakipleri Philadelphia Eagles, New York Giants ve Dallas Cowboys’un kaybettiği haftada, Redskins, Buffalo Bills’i 35 – 25 yenerek, durumunu 7-7’ye getirdi ve hem Eagles’ın hem de Giants’ın bir galibiyet önüne geçerek, playoff yarışında rahat bir nefes aldı.

Bu sezon sadece dört galibiyet alabilen ancak NFC East grubunda olmasından ötürü halen playoff iddiası devam eden Dallas Cowboys ise New York Jets karşısında aldığı yenilgi, Pazar günü oynanan karşılaşmaların sonuçlarıyla birleşince matematiksel olarak playoff dışı kalmış oldu.

Öte yandan Washington Redskins, Buffalo Bills’i yenerek neredeyse bir yıl aradan sonra üst üste iki maç kazandı. Redskins’in quarterback’i Kirk Cousins, dört touchdown pası atarak kariyer rekorunu tekrarlarken bir de touchdown koşusu yaparak sahanın yıldızı oldu.

Öte yandan Buffalo Bills ise bu mağlubiyet ile 6-8 durumuna gelerek playoff trenini kaçırdı. Sezon başında başta head koç Rex Ryan ve running back LeSean McCoy transferleriyle adından çokça söz ettiren Bills, üst üste 16.sezon playoff’u kaçırarak NFL tarihine geçmeyi başardı.

Sezon başında ligin en güçlü savunmalarından biri olarak gösterilen Buffalo Bills, Redskins karşısında henüz ikinci çeyrekte 21-0 geri düşerek büyük hayal kırıklığı yaşattı. Son beş maçının dördünü kaybeden Buffalo Bills’te off-season’da önemli değişiklere gidilmesi muhtemel…