Her sene şubat ayında, draft’a girecek olan oyuncuların fiziksel yeterliliklerinin ölçüldüğü organizasyon olan Scouting Combine, bu sene de tüm hızıyla başladı. Organizasyon son 30 yılda olduğu gibi Indaianpolis şehrinde, Colts’un evi olan Lucas Oil Stadyumu’nda düzenleniyor.

Etkinlik, 26 Şubat cuma günü running back, ofansif line ve özel takım oyuncularının saha içindeki drill’leriyle gerçek anlamda başladı. Combine’ın resmi programı ise tam olarak şöyle:

26 Şubat Cuma: Running back, ofansif line ve özel takım oyuncularının saha içindeki drill’leri, linebacker ve defansif line oyuncularıyla röportaj

27 Şubat Cumartesi: Quarterback, wide receiver ve tight end’lerin saha içindeki  drill’leri, cornerback ve safety’lerle röportaj

28 Şubat Pazar: Linebacker ve ve defansif line oyuncularının saha içindeki drill’leri

29 Şubat Pazartesi: Cornerback ve safety’lerin saha içindeki drill’leri

Şimdi de geçtiğimiz iki gün içerisinde Scouting Combine’da öne çıkan olaylara bakalım:

–  İlk gün sahneye 2016 NFL Draftı’nın en önemli iki yıldız running back’i Derrick Henry (Alabama Üniversitesi) ve Ezekiel Elliott (Ohio State Üniversitesi) çıktı.

– İkili, Combine boyunca oldukça etkili performanslar sergilerken geçtiğimiz sezonun Heisman Trophy ödüllü yıldızı Henry, broad jump’ta tüm running back’ler arasında ikinci, vertical jump’ta tüm running back’ler arasında beşinci sırayı alarak parladı.

– Elliott ise Combine’ın en ünlü etkinliği olan 40 yard koşuda 4 saniye 47 saliselik performansıyla göz doldurdu.

– 40 yard koşunun bu seneki yıldızı ise şu an için Georgia Üniversitesi’nden running back’i Keith Marshall. Nitekim Marshall, resmi olarak 4.31’lik derecesiyle 4.20’lere en çok yaklaşan oyuncu oldu.

– Cumartesi günü ise sahneye Jared Goff (Cal-Tech), Pexton Lynch (Memphis Üniversitesi), Carson Wentz (North Dakota State Üniversitesi) gibi birinci turdan seçilmesine kesin gözüyle bakılan yıldız quarterback’ler çıktı.

– Her ne kadar bu seneki draft klasmanının quarterback pozisyonundaki lideri Goff olsa da Wentz’in, cumartesi günü NFL takımlarının scout’larını fazlasıyla büyülediği açık. Kendisinin Nisan ayında ilk 10 sıradan seçildiğini görürsek hiç şaşırmayalım.

– Combine’ın en dramatik olayı ise şüphesiz Ohio State Üniversitesi quarterback’i Cardale Jones’un 40 yard koşu sırasında sakatlanıp organizasyonu kapatması oldu.

– 40 yardlık koşudaki ikinci denemesinde diz ardı kirişini sakatlayan Jones, quarterback drill’lerinin geri kalanını saha kenarından izlemek zorunda kaldı.