Baltimore Ravens, 2012 Draftı’nın üç numarası running back Trent Richardson’a bir şans daha vermeyi planlıyor. Eğer bu hamle gerçekleşirse, çaylak sezonunda izleyenleri büyüledikten sonra NFL’de bir türlü dikiş tutturamayan Richardson’a kariyeri boyunca kendini yeniden ispat etmesi için tam dördüncü şans verilmiş olacak.

Kariyerine Cleveland Browns’ta başlayan ve o muhteşem çaylak sezonunu burada geçiren genç running back, 2013 Sezonu’nun ikinci haftasında hiç kimsenin beklemediği bir şekilde Indianapolis Colts’a takas olmuş ancak orada bekleneni bir türlü verememişti. Hatta Richardson, Colts’ta geçirdiği iki sezon boyunca iki kez starter yapılmasına rağmen iki seferde de tekrardan yedeğe çekilmişti.

Bir zamanların genç yıldızına en son şans veren takım ise Oakland Raiders olmuştu. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar Richardson’ı kadrosuna katan Raiders, off-season döneminde birlikte olduğu running back ile sezon bitmeden yollarını ayırmış ve Richardson’a, hayal kırıklıklarıyla dolu NFL kariyerinde belki de en büyük şoku yaşatmıştı.

Ravens head koçu John Harbaugh konu ile ilgili verdiği demeçte “Şu an Trent ile konuşuyoruz.” derken “Trent gayet iyi birisine benziyor. Bakalım onunla ilişkimiz nereye kadar gidecek. Şu an için oyuncuyla anlaşma konusunda hazırlık aşamasındayız. Tabi her an her şey olabilir.” açıklamasını yaptı.

Eğer anlaşma gerçekleşirse Richardson, belki de ligde depth chart’ı en belirsiz olan kalabalık running back ekiplerinden birisine katılmış olacak. Nitekim Ravens, kadrosunda şu anda Justin Forsett, Buck Allen, Lorenzo Taliaferro, Terrance West ve Terrence Magee gibi isimleri bulunduruyor.