Geçtiğimiz sezon ucundan playoff yapan ancak playoff’taki ilk maçında Kansas City Chiefs’a 30 – 0 yenilerek büyük bir hezimete uğrayan Houston Texans, transfer sezonunu fırtına gibi açtı. Texans, Miami Dolphins’ten ayrılan running back Lamar Miller’ı kadrosuna katarken, esas bombayı quarterback transferiyle patlattı.

Geçtiğimiz sezon Denver Broncos’ta neredeyse Peyton Manning’i takımdan kesme noktasına gelen quarterback Brock Osweiler, dört yıllığına Houston Texans ile anlaştı!

Houston Texans’ın Brock Osweiler’a dört yıllığına 72 milyon dolar vereceği açıklandı. Peyton Manning’in emekliliğinin ardından Denver Broncos’un uzun vadedeki quarterback’i olması beklenen Osweiler, böylece Peyton Manning’in emeklilik kararını beklerken kendisiyle sözleşme yenilemeyen Denver Broncos’a büyük bir çalım atmış oldu. Şimdi Denver’ın quarterback konusunda nasıl bir adım atacağı tam bir muamma.

Denver Broncos’un Osweiler’ı takımda tutmak istediği ve kendisinden büyük beklentileri olduğu biliniyordu. Denver’ın Brock Osweiler’a üç yıl için 45 milyon dolarlık bir teklif götürdüğü konuşulurken, Houston, dört yıllık 72 milyon dolarlık dev kontrat ile 25 yaşındaki oyuncuyu kaptı.

Geçtiğimiz sezon sekiz maçta forma giyen ve bunların yedisinde ilk 11’de başlayan Osweiler, 10 touchdown pası ve altı interception ile oynamıştı. As oyun kuruculuk kariyeri bu kadar kısa olan bir oyuncuya, 72 milyon dolarlık dev bir kontrat veren Houston Texans’ın büyük bir kumar oynadığını söylersek yanılmış olmayız herhâlde…

Öte yandan, dört yıldır Miami Dolphins forması giyen başarılı running back Lamar Miller’ın Houston Texans ile imzaladığı kontratın, dört yıllığın 26 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı. Miller’ın alacağı garanti ücret ise 14 milyon dolar olacak.

Miami Dolphins formasıyla, dört sezonda 2,930 yard koşup, 19 touchdown koşusuna imza atan Miller, ayrıca 887 yard pas tutup, üç receiving touchdown yapmayı başarmıştı. 24 yaşındaki oyuncu Houston Texans’ta son yılların en başarılı running back’lerinden biri olan ancak yaşadığı sakatlıklar yüzünde bu off-season’da takımdan kesilen Arian Foster’ın yerini doldurmaya çalışacak.

Hali hazırda ligin en iyi savunma takımlarından birine sahip olan Houston Texans’ta hücum takımı da Brock Osweiler ve Lamar Miller ile oldukça izlemeye değer bir hal aldı diyebiliriz. Ancak bu dev transferlerin sahaya nasıl yansıyacağını, zaman gösterecek…