Johnny Manziel’e Cleveland Browns’tan kesilmesinin ardından darbeler ardı ardına devam ediyor. Adı sıklıkla skandallarla anılan oyuncuyu, önce takımı, sonra pazarlama şirketi, sonra menajerleri derken şimdi de Nike terk etti.

Bugün bir açıklama yapan ve 2016 sezonunda oynamak istediğini söyleyen Johnny Manziel’in görüşlerinin aksine, genç oyuncunun yeni bir takım bulması için mucizeler gerekiyor. Menajerlerinin ve sponsorlarının birer birer kendisi ile ilişkilerini kesmesi ise Manziel’e yardımcı olmuyor.

Nike, iki yıl önce sponsorluk sözleşmesi imzaladığı Manziel ile olan kontratını feshederken, 23 yaşındaki oyuncu en büyük sponsorunu kaybetmiş oldu. Öte yandan Manziel’in daha önceki sponsorları MusclePharm, Nissan, Snickers ve McDonald’s ile ilişiği 2015 yılında rehabilitasyona girdiğinde kesilmişti.

2012 yılında Heisman Trophy kazanan Manziel, 2014 NFL Draftı’nda 22.sıradan Cleveland Browns tarafından seçilir seçilmez, Nike, tanesi 30 dolardan “Money Manziel” tshirt’lerini satışa sunmuştu. Nike aynı zamanda Manziel’in lakabı olan “Johnny Football”u 2013 yılında tescilletmişti. 2015 sezonuna kadar Nike’ın en çok satan forması Manziel’in Cleveland Browns formasıydı.

Nike ile beraber, bu yılın başında LeBron James’ın pazarlama şirketi de Manziel ile bağlarını koparmıştı. James’in şirketini yöneten Maverick Carter yaptığı açıklamada Manziel’in olgunlaşması gerektiğini dile getirmişti. Geçtiğimiz günlerde ünlü menajer Drew Rosenhaus da benzer sebeplerle artık Manziel’i temsil etmeyeceğini duyurmuştu.

Her ne kadar Manziel ve basın sözcüsü, genç oyuncunun NFL’de oynamak istediğini dile getirse de Manziel’in imajı son haftalarda hiç olmadığı kadar yara almış durumda. Son olarak Manziel’in Von Miller ile eve çıktığını iddia etmesi ve bunun Von Miller tarafından yalanması, 23 yaşındaki oyuncunun dip noktalarından biri olmuştu.

Şuanda çoğu takım gönüllü mini kamplara başlamışken Manziel’in ismi hiçbir NFL takımıyla anılmıyor. Internette ise diğer takım arayan QB’lerde olduğu gibi Manziel’in idman videoları yerine geride bıraktığımız hafta sonu Coachella festivalinde yaptığı hareketlerin videoları geziyor. Bu gidişle Manziel’in sonu ne olacak, merak ediyoruz…