NFL’de draft ve Johnny Manziel’ın saha dışı problemlerinin fırtınası esmeye devam ededursun, bir yıldız oyuncu daha sessizce emekliye ayrıldı.

Geride bıraktığımız birkaç haftada Amerikan futbolundaki geleceği üzerine düşünen yıldız wide receiver Percy Harvin, 27 yaşında emekli olmaya karar verdi. Harvin’in takımı Buffalo Bills’i ve kendisine yakın kişileri kararına ilişkin bilgilendirdiği açıklandı.

Uzun süredir önündeki seçenekleri, Buffalo Bills ve kendisi ile anlaşmak isteyen diğer takımları, değerlendiren başarılı oyuncunun, kramponlarını asmaya karar vermesi, son iki yıldır 30 yaşına yaklaşan ve kariyerlerinin zirvesinde olan oyuncuların emekliliğine alışmış olan NFL hayranlarını şaşırtmadı.

27 yaşındaki Percy Harvin, 2009 NFL Draftı’nın ilk turundan seçilerek Minnesota Vikings ile NFL’e adımını atmıştı. O sezon yılın en iyi hücum çaylağı seçilen yıldız wide receiver, Minnesota Vikings’in NFC Finali’nde oynamasında büyük pay sahibi olmuştu.

2013 sezonuna kadar Minnesota Vikings forması giyen Harvin, 2013 yılında Seattle Seahawks’a takas olmuş ve kalçasında sakatlığa rağmen sezonu tamamlamış ve takımının kazandığı Super Bowl XLVIII’de sahanın en iyi isimlerinden başında gelmişti.

Harvin, 2014 sezonunun ortasında New York Jets’e takas olmuş, 2015 sezonu öncesi ise son durağı olan Buffalo Bills ile bir yıllığına altı milyon dolara anlaşmıştı. Başarılı oyuncu sakatlıklar sebebiyle geçtiğimiz sezon sadece beş maçta forma giyebilmiş ve bir touchdown pası yakalamıştı.

Florida Gators çıkışlı oyuncu böylece NFL kariyerini yedi sezonda dört takım gezerek, 73 maçta, 4,020 yard pas yakalama, 22 touchdown pası yakalama, 916 koşu yardı ve beş touchdown koşusu istatistikleriyle kapatmış oldu. Hızı ve patlayıcılığı ile özellikle 2012 sezonu sonrası NFL’in en iyilerinden biri olarak gösterilen Harvin’in kariyerinde hiçbir sezon 1,000 yarda ulaşamamış olması ise kendisi adına bir hayal kırıklığı olarak değerlendirilebilir.