Los Angeles Rams’in takas yoluyla Tenneessee Titans’tan 2016 NFL Draftı’nın ilk sırasını almasının ardından, geçtiğimiz günlerde Philadelphia Eagles, ikinci bir dev draft takası yapmış ve Cleveland Browns’tan ikinci sıra seçim hakkını almıştı.

İkinci sıra seçim hakkı için 2016 NFL Draftı ilk tur, üçüncü tur, dördüncü tur, 2017 NFL Draftı ilk tur, 2018 NFL Draftı ikinci tur haklarını Cleveland’a gönderen Philadelphia Eagles’ın, bir quarterback seçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bir sıkıntı var, o da ellerindeki pahalı quarterback’ler.

Geçtiğimiz sezon Sam Bradford için quarterback’i Nick Foles’u Rams’e gönderen Eagles, Bradford’ın vasat geçen sezonunun ardından, 28 yaşındaki oyuncunun kontratını iki yıllığına 38 milyon dolara uzatmıştı. Eagles, off-season’da ise Kansas City Chiefs’in yedek oyun kurucusu Chase Daniel’ı üç yıllığına 21 milyon dolara kadrosuna katmıştı. İşte o iki quarterback’ten daha pahalı olanı, Sam Bradford, takımının son takasından hiç memnun kalmadı.

Eagles’ın quarterback seçmek için draft’ta yükselmesinin ardından Sam Bradford’ın Philadelphia ekibinden takasını isteyeceği ya da “Bir şekilde Philadelphia’dan kurtulup, kariyerinde kendisine uzun vadede bir şans verecek bir takımda devam etmeyi” talep edeceği konuşuluyor.

Philadelphia Eagles’ın bir numaralı yetkilisi Howie Roseman’ın takımın ikinci sıradan bir QB (Jared Goff veya Carson Wentz) seçeceğinin ip ucunu verdikten sonra Bradford’ın mutsuz olması doğal karşılanırken, şimdi sıkıntı onu takasla kadrosuna katmak isteyecek takımı bulmaya gelmiş durumda. Öyle ki Bradford’ın iki yıllık 38 milyon dolarlık kontratının 22 milyon doları garanti durumda ve Bradford’ı alan takım bu kontrat yükünün 11 milyon dolarının da altına girecek. Ayrıca Eagles, Bradford’a 11 milyon dolarlık imza parasını da ödemiş durumda ki bu onu takas ettikleri takdirde takımın bir oyuncuya hiç oynamaması için 11 milyon dolar ödemiş olacağı anlamına geliyor.

Özetle, geçtiğimiz sezon son hazırlık maçı itibariyle kadrosunda QB olarak Sam Bradford, Mark Sanchez, Matt Barkley ve Tim Tebow’un bulunduğu Eagles’ta oyun kurucu işleri bu sezon da karışık bir hal almış durumda.

Takımın birinci quarterback’i yeni kontrat imzalamışken, daha hazırlık kampları başlamadan ayrılmak istiyor. Yıllık yedi milyon dolar kazanacak olan yedek quarterback NFL’deki altı yılında attığı touchdown sayısı bir. 2016 NFL Draftı’nın ikinci sırasından gelecek quarterback de yanında bir sürü soru işaretlerini de getirecek… Eagles’ı ikinci sıra seçim haklarına rağmen sancılı günler bekliyor dersek yanılmayız…

Öte yandan Sam Bradford’ın ismi ise şuanda harıl harıl bir quarterback arayan Denver Broncos ile anılmaya başlandı bile. Son şampiyonun Bradford için Eagles’a, ikinci ya da üçüncü tur draft haklarından birini verebileceği söyleniyor.