Jacksonville Jaguars için son yılların en şanssız takımı desek herhalde abartmış olmayız. Takım, geçen yılın draft’ında ilk tur üçüncü sıradan bir savunmacıyı tercih etmiş ve defansif end Dante Fowler Jr.’ı seçmişti. Rakip oyun kurucuların korkulu rüyası olması beklenen Fowler Jr., yeni takımıyla çıktığı ilk antrenmanda sakatlanmış ve çapraz bağlarının kopması sonucu bütün sezonu eşofmanlarıyla izlemişti. Onun yokluğunda Jaguars savunması, tıpkı bir önceki sene gibi vasatın altında kalmıştı.

Bu yılki draft’ta ise beşinci sıradan seçim yapan Jaguars, çoğu yorumcu tarafından draft’ın en iyi savunma oyuncusu olarak gösterilen Jalen Ramsey’i seçti. Jaguars savunmasını çok geliştireceği düşünülen genç yıldız adayı, daha ilk haftaki antrenmanlarda sakatlanarak herkesi şoke etti. Perşembe günü takımdan yapılan açıklamada ise oyuncunun menisküsünde yırtık tespit edildiği ve ameliyat olarak sahalardan altı hafta uzak kalacağı açıklandı. Tabi Fowler Jr.’ın geçtiğimiz sezonki durumu göz önüne alındığında bu altı hafta Jaguars için büyük bir şans oldu.

Ramsey, daha NFL’de forma giymeden bile en iyi cornerback’larden biri olmasına kesin gözüyle bakılan bir yıldız adayı. Genç oyuncu, ayrıca safety pozisyonunda da forma giyebilir. Bu sene Jalen Ramsey’in yanı sıra Myles Jack’i de seçen Jaguars’ın, bu ikiliye Dante Fowler Jr.’ın da dahil olmasıyla bambaşka bir savunmaya dönüşeceği düşünülüyordu. Bu yoldaki tek engelin ise Myles Jack’in dizindeki sakatlığın nüks etmesi olabileceği konuşuluyordu ancak Ramsey’in sakatlığını doğal olarak kimse öngöremedi.

Jaguars şu anda cornerback kadrosunun üst sıralarında, geçen sezon sonradan açılan Davon House ile New York Giants’dan gelen yeni transfer Prince Amukamara’yı bulunduruyor.

Ramsey’in sahalara dönüşünde bir gecikme olmadığı takdirde Jacksonville temsilcisinin NFL’in en iyi cornerback kadrolarından birine sahip olacağını söyleyebiliriz. Bunların yanında Dante Fowler Jr.’ın dönüşünü ve yeteneğinin yanına draft’ta ikinci tura düşmesinin motivasyonunu da ekleyen Myles Jack’i de düşünecek olursak Gus Bradley yönetimindeki Jaguars’ın gayet sağlam bir savunmaya sahip olacağı iddia edilebilir. Jaguars’ın 2016’da gözü yükseklerde, yeter ki oyuncularını sağlıklı tutmayı başarabilsinler…