Yıldız running back Marshawn Lynch, kötü geçen 2015 sezonunun ardından Şubat ayında emekliliğini açıklasa da çoğu kişi 30 yaşındaki oyuncunun halen geri dönebileceğine inanıyor. Lynch’in emekliliğine inanmayanlardan biri ise takım arkadaşı Richard Sherman…

Marshawn Lynch ile Seattle Seahawks forması altında beş sezon geçirip bir şampiyonluk yaşayan yıldız cornerback Richard Sherman, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Lynch’in 2016 sezonunda sahalarda olabileceğini söyledi.

Richard Sherman, Marshawn Lynch’in geri dönüşünün kendisini şaşırtmayacağını dile getirirken, başarılı running back’in ne yapacağına dair hiçbir fikri olmadığını da dile getirdi.

“O, ancak bir çift zar gibi öngörülebilen biri.” diyen Sherman, son iki haftada Lynch’in emekliliğinden emin olmadığını söyleyen ikinci Seahawk oldu. Geçtiğimiz hafta Seahawks genel menajeri John Schneider da Lynch’in geri dönüp dönmeyeceğinden emin olmadığını dile getirmişti.

Sherman’a göre eğer Marshawn Lynch emeklilik kararından vazgeçmezse Seahawks’ın B planı da hazır… Sherman bu konu ile ilgili olarak ise “Tabii ki biraz farklı olacak. Geçtiğimiz sezon bunu biraz gördük. Bence bazı yönlerden Lynch’siz oynamaya hazırız ancak bunu istemiyoruz. Gerçekten geri dönmesini umuyoruz. Aklımızın bir köşeşinde geri dönüp bir yıl oynamasını istiyoruz.” diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon Marshawn Lynch sakatlandığında Seattle’ın çaylak running back’i Thomas Rawls gayet iyi bir performans ortaya koymuş ve Seahawks’a Beast Mode’u aratmamıştı. 30 yaşındaki yıldız oyuncunun erken emeklilik kararı herkesi şaşırtsa da Lynch halen resmi olarak emeklilik formlarını NFL’e göndermiş değil. Üstüne üstlük Seahawks, yeni transferleri ve draft’tan seçtiği oyuncuların da Lynch’in 24 numaralı formasını seçmelerine izin vermemişti.

Görünen o ki Marshawn Lynch’in 2016 sezonunda sahalarda olması halen büyük bir olasılık ancak yaşı 30 dayanmış ve yıllık ücreti 11.5 milyon dolar olan bir running back’i Seattle ne kadar takımda tutmak ister, orası bir muamma…

Seahawks’ın kadrosunda şuandan 2016 NFL Draftı’nda seçtiği üç running back, C.J. Prosise, Alex Collins ve Zac Brooks’un yanında Thomas Rawls ve Christine Michael da bulunuyor…