New York Jets’in yılan hikayesine dönen quarterback sorunu sonunda wide receiver Eric Decker’ı da çileden çıkardı. Nitekim yıldız oyuncu, neredeyse tüm off-season boyunca tartışılan ve halen netlik kazanmayan “Ryan Fitzpatrick takımda kalacak mı kalmayacak mı?” sorusunu artık duymaya bile tahammül edemiyor.

Decker, bu sonu gelmeyen tartışmalardan ne kadar bunaldığını şu sözler ile açıkladı: “Koskoca bir şehirde aylardır bu sorunun cevabı aranıyor ve ben artık Ryan Fitzpatirck’in takımdaki geleceği ile ilgili yapılan tartışmalardan çok sıkıldım. Hazırlık kamplarına sayılı günler kaldı ve biz hala önümüzdeki sezona hangi quarterback ile çıkacağız, bunu bilmiyoruz.”

Şu an için Jets’in quarterback depth chart’ında, 2015 sezonu öncesi soyunma odasında yaşanan kavga sonucu takım arkadaşı IK Enemkpali tarafından çenesi kırılan ve bu sebeple de formayı Fitzpatrick’e kaptıran Geno Smith, geçtiğimiz Jets kadrosuna dahil olan Bryce Petty ve 2016 NFL Draftı’nın ikinci tur 51. sırasından seçilen Christian Hackenberg bulunuyor.

Her ne kadar bu quarterback kadrosu hiç de umut verici gözükmese de Fitzpatrick konusunun sakız gibi uzatıldığını düşünen Decker bu üçlüden özellikle Smith’e güveniyor ki bu güveni de “Geno, çok ciddi bir ilerleme kaydetti. Antrenmanlarda sürekli red zone ve üçüncü hak hücumlarını çalışıyoruz ve Geno, mükemmel işler çıkarıyor. Kendisi beni oldukça heyecanlandırıyor.” şeklindeki ifadelerinden oldukça belli.

Tabi ki Decker’ın, Smith hakkındaki bu düşünceleri şayet Fitzpatrick takıma dönerse fazlasıyla değişeceğe benziyor. Ancak bildiğiniz üzere veteran quarterback’in takıma dönüp dönmeyeceğini şu an kimse bilmiyor. Tek bildiğimiz, o da Jets head koçu Todd Bowles’ın yaptığı açıklamalar sayesinde, eğer hazırlık kamplarının dördüncü haftasına kadar Fitzpatrick ile anlaşılmazsa, önümüzdeki sezonun starter’ı Smith olacak.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz sezon Fitzpatrick, attığı 31 touchdown pası ile Jets’in franchise rekorunu kırmıştı. Bu nedenle Decker da dahil olmak üzere birçok Jets oyuncusu yola öncelikle Fitzpatrick ile devam edilmesini istiyor. Ancak şu da unutulmamalı ki Fitzpatrick’in kırdığı bu rekorun altında yatan asıl sebep, onun performansından öte Decker ve Brandon Marshall olmuştu ki Decker, 12 Marshall ise 14 touchdown pası yakalayarak veteran quarterback’e kariyer sezonu yaşatmıştı.

Bu gerçeğin farkında olan Jets, Fitzpatrick ile anlaşmaya pek yanaşmıyor. Ancak bu işin bir an önce sonlandırılması da Eric ve Brandon için oldukça önemli. Sonuçta, ligin en korkutucu wide receiver ikilisi, oyun kurucu belirsizliğinin çözüme kavuşturulamadığı bir ortamda eski günlerini sıkça aratır. Tabi öte yandan bu belirsizlik, biz fantasy’ciler içinde oldukça kritik bir konu. Aramızda Brandon ve Eric hayranları oldukça fazla.