2015 sezonunu, Philip Rivers gibi bir oyun kurucusu olmasına rağmen Los Angeles’a taşınma söylentilerinin gölgesinde sadece dört galibiyet ile bitirebilen San Diego Chargers, yeni sezon öncesi her takım gibi umut dolu.

Geçtiğimiz Pazar günü bir Babalar Günü etkinliğinde konuşan yıldız quarterback Rivers, önümüzdeki sezondan büyük beklentileri olduğunu söyledi. Tabii bu beklentilerin oluşmasının en önemli sebebi, yeni transferler ve draft’ta seçilen yetenekli oyuncular.

Chargers, sezonun bitmesiyle önce savunmaya nose tackle Brandon Mebane ile sonra da hücuma başarılı wide receiver Travis Benjamin ile takviyeler yapmıştı. Draft’ın ilk tur üçüncü sırasında ise takım, bazı otoriteler tarafından tüm draft’ın en yetenekli oyuncusu olarak gösterilen savunma oyuncusu Joey Bosa’yı seçmişti.

Bosa’ya karşı antrenmanlara çıkan yıldız oyun kurucu Rivers, gördüklerinden fazlasıyla memnun kalmış durum. Geçen haftalardaki antrenmanlar ile ilgili konuşan oyuncu, “Çok önemli takviyeler yaptık. Brandon Mebane, Travis Benjamin ve özellikle Joey Bosa çok kaliteli oyuncular. Bunu söylemek için biraz erken olduğunu biliyorum ama bence Bosa ile turnayı gözünden vurduk. Ayrıca Hunter Henry ve Matt Slauson transferleri de nokta atışı oldu. Artık daha iyiyiz.” şeklinde konuştu.

Çok yönlü oyun stiliyle tanınan defensive end Bosa, Chargers formasıyla üniversitede oynadığından farklı bir sistemde ve dolayısıyla farklı bir pozisyonda oynayacak. Geçen sezon grubunda Broncos’un, Chiefs’in ve Raiders’ın arkasında kalan Chargers, zirveye oynamak için şimdilik gereken hamleleri yapmış gibi görünüyor. Ancak NFL’de son düdük çalmadan hiçbir şeyin garantisi yok.

Philip Rivers komutasındaki ekip geçen sezonun hayal kırıklığını unutturmak istiyorsa, Bosa’nın beklentileri karşılamasına gerçekten çok ihtiyacı olacak…