Pazar günü Marmara Üniversitesi BESYO Stadyumu’nda, Yaşar Admirals ve Boğaziçi Sultans’ı karşı karşıya getiren dördüncü ve son Play-Out karşılaşmasında gülen taraf, ikinci uzatmada bulduğu touchdown ile 7-0’lık skoru yakalayan Admirals oldu ve böylece İzmir ekibi Üniversiteler Süper Ligi’ne tutunan son takım olmayı başarırken Sultans, önümüzdeki sezon yoluna 1. Lig’de devam edecek.

İki taraf için de hücum takımlarının etkisiz kaldığı karşılaşmanın normal süresi 0-0’lık skorla geçildi. İlk uzatma süresi içerisinde de iki takım sayı bulamadı. İkinci uzatmada ise attığı touchdown ve ardından gelen PAT (Point After Touchdown) ile skoru 7-0’a getiren Admirals, takip eden pozisyonda, Sultans’ın rakip end zone’a ulaşamaması sonucu bu zorlu karşılaşmanın galibi olmayı başardı ve önümüzdeki sezon da Üniversiteler Süper Ligi’nde oynama hakkı elde etti.

Öte yandan, normal sezonda grubunu Başkent Knights ve Yeditepe Eagles’ın arkasında üçüncü bitiren ve çapraz grubun dördüncüsü Admirals ile Play-Out maçına kalan İstanbul ekibi Sultans, bu sonuçla Üniversiteler 1. Ligi’ne düştü. Boğaziçi Sultans ayrıca tarihinde ilk defa Üniversiteler Ligi’nde küme düşmüş oldu.

Hatırlayacağınız üzere, bu maçın öncesinde de üç Play-Out karşılaşması oynanmış ve o karşılaşmaların neticesinde Hacettepe Red Deers, ODTÜ Falcons ve Gazi Warriors lige tutunurken DAÜ Crows, Akdeniz Heroes ve Koç Rams lige veda eden ekipler olmuştu. Bu üç karşılaşmanın detaylı haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Biz de NFLTR ailesi olarak Play-Out karşılaşmalarında boy gösteren sekiz ekibimizi de yürekten kutluyor ve önümüzdeki sezon Süper Lig ve 1. Lig maceralarında hepsine başarılar diliyoruz.