Geçtiğimiz sezon Aralık ayında oynanan ve Seattle Seahawks’ın Baltimore Ravens’ı 35-6 yendiği maçta sakatlanan Seahawks’ın yıldız running back adayı Thomas Rawls, tedavi ve iyileşme sürecinin çok iyi gittiğini, herkesten 10 misli daha fazla çalıştığını ve 30 Temmuz’da başlayacak olan hazırlık kamplarına hazır olarak geleceğini söyledi.

Seahakws’ın süperstar cornerback’i Richard Sherman’ın hayır amaçlı düzenlediği softball maçının öncesinde konuşan 23 yaşındaki running back, “Rehabilitasyon süreci muhteşem geçiyor.” derken “Bu süreçte ben de çok emek veriyorum ve sezonun ilk haftasında sahalarda olacağım.” ifadelerini kullandı. Kendisine ne zaman antrenmanlara başlayacağı sorulduğunda ise Rawls, “kesin olarak” hazırlık kamplarına yetişeceğini söyledi.

NFL tarihinin en önemli running back’lerinden “Beast Mode” lakaplı Marshawn Lynch’in futbolu bırakmasından sonra Seahawks’ın koşu oyunlarında bir zafiyet oluştuğu zaten kabul edilen bir olguydu. Her ne kadar Rawls, geride bıraktığımız sezonda yedi maça ilk 11’de başlamış ve bu yedi karşılaşmada 830 yard koşup dört de touchdown yaparak takımına hiç de azımsanmayacak bir katkı sağlamış olsa da, koşu ağırlıklı oyun sistemini benimseyen head koç Pete Caroll’ın içini tam anlamıyla rahatlatamamıştı.

Öyle ki koşu oyununa bu kadar önem veren Carrol (Her nedense Patriots ile oynanan Super Bowl XLIV’un son saniyelerinde pası tercih edip tarihi bir yanılgıya düşmüştü.) yeni sezon için Rawls ile yetinmeyip bu seneki draft’ın üçüncü turunda C.J Prosise, beşinci turunda Alex Collins ve yedinci turunda ise Zac Brooks’u kadrosuna kattı. Tabi her zaman patlama potansiyeline sahip Christine Michael‘in de kadroda olduğunu unutmamak lazım.

Ravens karşısında ayak bileğini ve bağlarını zedeleyen genç running back, kendisinin sakatlıklardan çabuk kurtulma gibi bir özelliğe sahip olduğuna inanıyor. Bakalım göreceğiz, ama her halükarda Marshawn Lynch’in yerini doldurmak pek kolay olmayacak gibi gözüküyor.